NOM DEL CLUB:

CLUB BALONCESTO BURRIANA.

ANY DE FUNDACIÓ:

1982.

PRESIDENT:

JAVIER ALONSO.

PAVELLÓ:

LA BOSCA.

EQUIPACIÓ:

BLAVA.

NOMBRE D’EQUIPS:

15.

El Club Baloncesto Burriana, fundat al juliol de 1982, és un dels equips decans de la província de Castelló i tot un referent de l’esport provincial.

Des dels seus inicis, la finalitat d’aquest club és contribuir a la formació dels joves a l’àmbit esportiu, així com fomentar i consolidar valors com el respecte, solidaritat, companyerisme, integració, civisme o treball en equip. Per això el desig de l’actual directiva és «seguir desenvolupant aquest projecte amb la col·laboració, ajuda i esforç de totes aquelles empreses, institucions i persones que consideren qu aquesta funció social i esportiva val la pena».

Pel que fa a la vessant competitiva, preparaen els seus equips amb entrenadors titolats i altament qualificats, la majoria jugadors i jugadores que han militat a les diverses categories del club. Si és important tindre una bona base, no ho és menys poder tindre com a tècnics a esportistes que han defés els colors del club.

Per a ells suposa una nova etapa, en la qual continuen amb la formació de les noves generacions. Qui millor que ells per a desenvolupar una formació esportiva basada en els valors d’aquesta institució. Els bons resultats esportius i l’augment en el nombre de fitxes no fa més que constatar una gran evolució i projecció de futur per a aquest club.

Enguany tenen 13 equips federats en totes les categories de la FBCV, masculines i femenines, i dos en la competició del Patronat que l’any que vé passaran a la lliga regular de la Federació.

La tasca del club s’inicia amb l’escola de minis, on els més menuts treballen disciplines multiesportives abans de passar a les escoles esportives amb alumnes de cinqué i sisé de Primària.