NOM DEL CLUB:

CLUB DE FÚTBOL RAFALAFENA DE CASTELLÓN.

ANY DE FUNDACIÓ:

1987.

PRESIDENT:

CÁNDIDO RUIZ.

TERRENY DE JOC:

POLIESPORTIU RAFALAFENA.

EQUIPACIÓ:

VERMELLA.

PRIMER EQUIP:

PRIMERA REGIONAL. GRUP I.

El Rafalafena continua sent un dels principals referents del futbol base a la ciutat de Castelló, aquesta temporada amb 20 equips federats, 12 de futbo-8 i 8 de futbol-11, cadascun amb dos o tres entrenadors o delegats, a més d’entrenadors de porters.

Tot això suma una massa social de més de 400 persones, la qual comença amb l’escoleta per als xiquets que encara no tenen edat per a federar-se però ja donen les primeres patades al baló.

L’objectiu del club no és altre que formar, no només en futbol, per la qual cosa han posat en pràctica la formació integral dels components del club mitjançant l’anomenat programa FER (Formació, Eduació i Respecte).

Així, tracten de fomentar la pràctica esportiva entre els més joves, a més de contribuir a la seua formació com a persones, completant, des dels valors presents al futbol, l’educació que reben a casa i a l’escola.

També tracten de que els seus jugadors cresquen de manera sana mitjançant l’experimentació d’activitats que permetesquen la millora i progressió en el seu desenvolupament físic, d’acord a l’edat en la qual es troben.

A l’àmbit esportiu, tracten d’establir una metodologia comuna per a l’entrenament i per als partits, adaptant-la a les diverses categories per edats.

Per tot això creuen en el bon joc per damunt del resultat i prioritzen la creativitat del jugador, alhora que tracten d’aconseguir els seus objectius, adaptats a l’edat, a llarg termini i amb paciència.

Des del club volen agrair la tasca de Jesús Gutiérrez, que forma part del Rafalafena des de l’any 2010 i a més de directiu és coordinador dels equips benjamins, entrenador dels porters de futbol-8 i de l’aleví D.