Per a que els alumnes aprenguen, primer han de formar-se els mestres. Per això la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General d’Esport i el Servei de Formació del Professorat, ha organitzat un curs de formació docent de pilota valenciana, que té el títol La pilota valenciana. Va de bo!. Aquesta acció formativa va dirigida principalment a professors d’Educació Física que imparteixen classes en centres de Primària i Secundària de la Comunitat Valenciana, però també a la resta de professorat en actiu.

Aquest curs es fa a Petrer, Sueca i Castelló de la Plana. En aquest darrer cas, les classes es realitzen del 30 de gener al 9 de març, i per aquest ordre, al CEIP Isabel Ferrer, CEIP Juan Ripollés, trinquet municipal del Sindical, IES Joan Baptista Porcar i Trinquet en Frares de Traiguera, població que acollirà la cloenda.

Hi participen una trentena de docents i per a realitzar aquest curs el Cefire ha comptat amb els docents César Beltrán, Lluís Ramos, Iván Fenollosa i Alberto González, tots ells especialistes en Educació Física, membres dels clubs pilotaris d’Almassora i Castelló, tècnics i monitors de l’àrea d’escoles municipals i amb experiència en l’aplicació de la pilota a l’àrea d’Educació Física.

Entre els objectius d’aquest curs estan conéixer i reflexionar sobre l’evolució històrica i els aspectes sociològics de la pilota valenciana, aprendre els aspectes de cada una de les modalitats, les instal·lacions, el material i la dinàmica de joc, així com experimentar i assolir un domini bàsic de les diferents tècniques i destreses tàctiques.

Els continguts del curs aborden temes com evolució històrica i aspectes sociològics i culturals de la pilota valenciana, modalitats i instal·lacions, materials, així com realització d’activitats pràctiques d’ensenyament i aprenentatge de frontó valencià, raspall, modalitats a ratlles, galotxetes, galotxa i escala i corda.