El Club Natació Benicarló sempre ha dedicat una especial atenció a l’iniciació dels més menuts a l’hora de nadar.

Una temporada més, tenen una nombrosa secció de nadadors promeses, distribuïts en diversos grups i dirigits pels tècnics Carla Cornelles, Dani Sorlí i Miryam Martínez, que comencen a fer entrenaments els quals, tot i tindre, un component encara molt lúdic, van dirigits a agafar els fonaments bàsics de la pràctica de la natació i s’introdueixen els diversos estils de competició.

Fins els 5 anys els xiquets i xiquetes comencen a familiaritzar-se amb la natació a la Piscina del Port, i dels 5 als 9 anys passen ja a piscina gran a les instal·lacions municipals. Aquests grups d’entrenament i formació tenen enguany prop dels 60 nadadors, distribuits en quatre grups segons els dies d’entrenament.

aprenentatge lúdic / A l’hora de treballar amb ells, prima sobretot el component de la diversió en el contacte amb l’aigua. En la categoria promeses encara no tenen competicions formals però ja tindran l’oportunitat, al llarg de la temporada, de fer algunes jornades de contacte i convivència amb nadadors de la mateixa edat d’altres clubs provincials.

Així, els més majors, durant la temporada, participen en diversos festivals amb altres clubs de la província de Castelló, que, ja l’any passat, van ser un gran èxit. Es tracta de jornades de caràcter lúdic-esportiu i es prima la convivència entre els joves nadadors.

En aquestes trobades hi participen diversos clubs de Castelló, Vila-real i la Vall d’Uixó. Aquesta darrera localitat serà justament hui l’escenari del Festival d’Hivern que obre la programació d’enguany, des de les 17.00 hores a la piscina municipal.

Està previst que hi participen uns 153 nadadors dels diversos clubs, els quals realitzaran proves de relleus i d’habilitat a l’aigua, entre d’altres.

El club de Benicarló serà l’amfitrió del següent festival, previst per al proper 4 d’abril, mentre que el col·legi Lledó de Castelló acollirà el tercer i últim durant el mes de juny.