UNA PEL·LÍCULA:

FORREST GUMP.

UN TIPUS DE MÚSICA:

REGGAETON I RAP.

UN MENJAR:

MACARRONS AMB NATA.

UN VIATGE:

NOVA YORK.

UN SOMNI:

JUGAR EN PRIMERA DIVISIÓ.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2003 (16 ANYS), ONDA.

ESTUDIS: CURSA QUART DE L’ESO A L’IES SERRA D’ESPADÀ D’ONDA.

TRAJECTÒRIA: DEBUTA AMB EL CD ONDA EN CATEGORIA PREBENJAMÍ. EN ARRIBAR AL FUTBOL 11 PASSA AL CD CASTELLÓN ON HI ÉS TRES TEMPORADES. ENGUANY HA JUGAT AMB EL CADET A DEL CLUB LA VALL EN CATEGORIA AUTONÒMICA.

Gràcies al conveni de col·laboració entre el Club la Vall i el Valencia CF el jove jugador d’Onda Miguel Arilla Guinot, que enguany ha defensat la samarreta del cadet A autonòmic del club valler, s’incorpora la propera temporada a la disciplina juvenil del recent campió de la Copa del Rei.

—Com vas començar al futbol?

—De molt menut els meus pares em van apuntar al tennis, però no em va agradar gaire i amb sis anys vaig començar al futbol en el prebenjamí del CD Onda. I ja no m’he cansat d’aquest esport.

—Com ha sigut aquesta temporada en el Club la Vall?

—Vaig vindre amb il·lusió per tornar a jugar en categoria autonòmica. Vam començar amb bones sensacions. Després hem alternat ratxes, però a finals d’any ja quasi haviem mantingut la categoria i això ens va donar tranquilitat.

—En quina posició jugues?

—Sempre he jugat d’extrem per les dues bandes i de vegades de mitja punta. Em trobe còmode en qualsevol posició d’atac, soc ràpid i tinc bon domini del baló, tot i que vaig millor amb l’esquerra.

—Com es va interessar el Valencia?

—Es veu que em seguien des que hi era al CD Castellón. El darrer octubre em van cridar per a un entrenament i després hi va haver més amb altres companys del Club la Vall, fins que a principis d’any em van dir d’entrenar amb ells cada dilluns i dimarts. Al març es va concretar tot i vaig signar amb ells.

—Com van ser els entrenaments?

—Entrene amb el seu cadet A, el mateix que tenim de rival en la lliga. Al principi no coneixia a ningú però em van acollir molt bé. Allí hi ha més nivell i més instal·lacions, i s’insisteix sobretot en la tàctica.

—Què suposa a més incorporar-te al Valencia en l’any del centenari i just després de guanyar la Copa?

—És una casualitat, però em fa més il·lusió per això, és un repte que agafe amb força i confie en mi per a superar aquesta nova etapa.

—També has anat amb el Valencia a un torneig a Grècia. Com va ser?

—Va ser un torneig de Pasqua amb equips com l’Hapoel. Jo mai havia eixit d’Espanya i va ser fantàstic.

—Aquesta temporada també t’ha cridat la selecció valenciana. Com han sigut eixes experiències?

—M’havien cridat abans quan era sub-12, però mai d’infantil. Vaig anar a un entrenament a l’octubre i a un amistós al febrer.

—Quins jugadors admires?

—De menut el meu ídol era Ozil i ara m’agraden Mahrez i Marco Asensio.

—Com estas vivint el ‘play-off’ d’ascens a Tercera del CD Onda?

—Vaig anar a La Serratella al partit davant el Dénia i també hi aniré a animar contra l’Intercity.