La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i l’Institut Valencià de la Joventut han obert la convocatòria del Programa lliure d’estiu de la campanya d’activitats nàutiques de la Generalitat ‘A la Mar 2018’.

El programa lliure d’estiu és una campanya anual que inclou una sèrie d’activitats esportives, recreatives i formatives dirigides a l’aprenentatge i la difusió dels esports nàutics i a fomentar el coneixement, la conservació i el respecte del medi marí, amb especial atenció als joves.

Aquest programa està organitzat per Esport de la Generalitat i l’Institut Valencià de la Joventut i es du a terme a les instal·lacions i equipaments de la mateixa Generalitat a Benicàssim i Borriana a la província de Castelló, així com al club nàutic de la Vila Joiosa.

En el balanç de la campanya 2017, el programa ‘A la Mar’ va registrar un total de 8.047 participants, 5.191 dels quals corresponen al Programa Blau d’Escoles de la Mar i 2.856 al programa lliure d’estiu. A més, pel que fa als llocs on es van desenvolupar les activitats, 1.107 dels participants pertanyen a Benicàssim, 1.493 a Borriana i 256 al club nàutic de la Vila Joiosa, per la qual cosa la costa de Castelló es va convertir en l’escenari principal d’aquesta iniciativa.