El joc associatiu i el bon tracte al baló són dos dels pilars els quals sustenten la metodología de treball de la #CanteraGrogueta, una font de talent que nodreix tots els anys de jugadors el primer equip del Villarreal CF. Però aquestes dues característiques, tot i ser molt destacables, no són les úniques. El joc net és una altra de les grans senyes d’identitat del futbol base groguet, el qual treballa amb esforç per a inculcar als més joves valors com la tolerància, el respecte i la igualtat, així com un bon comportament amb els companys, colegiats i rivals sobre el terreny de joc.

Els fruits d’aquest treball els cullen els equips groguets cada cap de setmana. Els conjunts del Villarreal CF són sempre els que menys amonestacions reben cada jornada. Tant és així que 17 equips de la #CanteraGrogueta no han vist ni una sola targeta groga durant aquest inici lliguer.

En futbol-8, només l’aleví D i l’aleví F han vist una targeta en els seus sis primers partits. La resta d’equips no han sigut amonestats. Tot i no ser tan freqüents com en categories superiors, els àrbitres les mostren en equips alevins davant accions de perill o protestes al colegiat.

Des d’infantils, el futbol creix en complexitat i les interrupcions del joc són més comunes durant els partits. Les amonestacions són mes freqüents i els equips acostumen a veure’n diverses per partit. Tot i això, els equips del Submarí són, moltes vegades, dels que menys targetes reben. Sobretot és curiós el cas de l’infantil B, que en sis duels de competició només ha rebut huit grogues.

vestuari net

Entre els gests de joc net protagonitzats per la #CanteraGrogueta, un dels més destacats es va produir durant la darrera campanya, quan el juvenil B, després del seu partit davant el Patacona, va deixar el vestuari net, rebent la felicitació pública i el reconeixement a les xarxes socials de l’equip local.