Una de les entitats esportives que més treballa per a fomentar la natació a les comarques del nord de la província de Castelló és el Club Natació Benicarló, el qual té enguany quasi 400 nadadors, amb els 266 que formen la seua base, els 82 dels grups de competició i els 37 veterans del grup màster.

El treball de base del club s’inicia amb les categories no competitives, primer amb l’Escola de Natació, on els menuts aprenen a nadar amb els tècnics Isabel Muñoz, Merche Senar i Dani Sorlí, i després amb els promeses i els prebenjamins, que són entrenats per Carla Cornelles i Lucía Vicente. Aquesta també dirigeix els equips benjamí i aleví, mentre que Myriam Martínez és l’entrenadora de l’infantil-júnior, així com dels equips absoluts i els màsters.

En aquests moments la nadadora més destacada del club és la júnior Júlia Barrachina, amb 16 anys, que és l’única ja classificada per a disputar els nacionals d’estiu i que va aconseguir fins a cinc medalles individuals a l’últim campionat de la Comunitat Valenciana al febrer. Ja va participar al Nacional absolut d’hivern, el passat novembre, on va nadar els 100 esquena.

Però on més ha destacat la jove nadadora ha sigut al darrer autonòmic d’hivern a Castelló, on va obtindre els millors resultats del club en els seus 30 anys d’història, ja que es va proclamar campiona absoluta de la Comunitat Valenciana als 200 esquena, subcampiona absoluta als 50 i 100 esquena, i campiona júnior als 100 i 200 esquena.

El club també va tindre un bon paper durant la fase provincial del darrer campionat autonòmic de categoria aleví, també a Castelló, on va participar amb un total de 16 nadadors.

A més, es va participar al campionat autonòmic infantil d’hivern a Torrent, amb cinc nadadors que van tindre una bona actuació en conjunt.

Pel que fa al que resta d’aquesta temporada, els objectius del club passen per classificar més nadadors per als nacionals d’estiu en les diverses categories, així com classificar més nadadors en els respectius campionats autonòmics d’estiu i superar el nombre de podis dels d’hivern.

La competició més important que organitza el club és la Travessia Peníscola-Benicarló que el club vol continuar fent més gran. Enguany torna a ser una de les tres etapes més importants incloses al calendari de la Copa d’Espanya d’aigües obertes, ja que torna a ser l’etapa plus d’aquesta competició per segon any consecutiu, i a més, per primer cop a la història està també inclosa dins de la lliga europea d’aigües obertes.