ENTRENADORS:

ÁNGEL VALERIO I ADAM BADENES.

PLANTER:

IANIS AIONEI, ALEJANDRO HALABI, IOAN NICOLÁS, JORDI ORENGA,

JOAQUÍN YUXUAN, JOAN ESPEL, HUGO JORNET, HÉCTOR LÓPEZ,

ALEXANDRU MIHAI, VICENTE YUHAO, LEO GARCÍA, CÉSAR JORQUERA,

ÓSCAR MARTÍNEZ, MANEL TRENCO i DIEGO ZIRIO.

El futbol sempre ha estat associat a principis que superen l’estrictament esportiu. Fer amics, competir i aprendre són les bases de qualsevol escola de futbol, i la del Villarreal CF és una de les més importants del panorama nacional. La Cantera Grogueta no és reconeguda exclusivament pels seus resultats esportius, sinó que també ho és pel gran ambient que afavoreix el creixement dels seus futbolistes fòra dels terrenys de joc.

Un equip que representa a la perfecció els valors del Villarreal CF és l’aleví F, dirigit per Ángel Valerio i Adam Badenes. El jove conjunt groguet milita en el Grup 3 del campionat aleví de primer any de la província de Castelló i es caracteritza pels forts llaços d’amistat que uneixen a cadascun dels seus integrants.

un grup familiar / «Hem aconseguit fer un grup molt familiar. Hi ha moments per a tot. Ells saben quan és el moment de riure i d’estar concentrats. Mai tenim problemes, però en cas de conflicte, sempre ho solucionem tot parlant i de seguida es donen la mà», raona Valerio.

El cos tècnic ha sabut despertar i motivar els jugadors groguets mitjançant una sèrie d’objectius i recompenses. El més destacat té a veure amb la classificació, ja que, per cada 20 punts aconseguits, els tècnics conviden a dinar els jugadors. Un simple gest que serveix per a consolidar el sentiment de família que existeix entre els mateixos jugadors. «Als xics els agrada molt i serveix per a tractar de motivar-los en certes ocassions. Els serveix per a riure, passar-s’ho bé, apropar-se i conéixer-se més entre ells. A més, també ens apropa més a ells», explica el tècnic groguet.

Però dins del camp l’aleví F és un equip molt competitiu, mai li perden la cara a cap partit i sempre lluiten per a aconseguir la victòria. Així ho diuen els seus propis resultats, en els quals la gran majoria de partits s’han decidit per detalls o sort.

La concentració i la intensitat són dues de les bases de l’equip de la #CanteraGrogueta. Valerio opina que «ens hem centrat en fer un bloc, equilibrar els punts forts amb els fluixos. Quan fem qualsevol canvi l’equip no ho acusa, per la qual cosa és molt fàcil per a nosaltres. Hem deixat clar que si estem concentrats és molt difícil que ens guanyen».

Per últim, l’equip dirigit per Valerio i Badenes ha arrancat la segona part de la temporada amb els mateixos objectius que a l’inici, gaudir i competir. Tot i la forta competència i qualitat dels rivals, el jove equip groguet ha sabut guanyar-se la seua posició en la classificació. Valerio té clar quin és l’objectiu de cara a la fi de la temporada: «Nosaltres volem que s’obliden dels resultats. Els demane sempre que competeixen al màxim, que s’esforcen tot el possible. Amb treball i esforç van a millorar i segur que hi ha evolució i progressió».