Savis consells per a futbolistes amb tot el futur per davant. Els jugadors del Villarreal B i del Villarreal C van rebre fa només unes dies una ponència a càrrec de Jacinto Elá Eyene, exjugador de futbol professional i autor del llibre Fútbol B: lo que me habría gustado saber cuando era futbolista y nadie me contó.

Jacinto Elá (2 de maig de 1982), procedent de Guinea Ecuatorial, va ser escollit com a millor jugador del món en categoria infantil en un torneig internacional quan només tenia 14 anys.

Va formar part de la cantera del RCD Espanyol i també de les categories inferiors de la selecció espanyola abans de fitxar pel Southampton anglés. Però una greu lesió de genoll el va obligar a apartar-se del futbol d’èlit amb només 26 anys.

preparats per al pitjor

Ara es dedica a promocionar el seu llibre i impartir xarrades sobre el seu cas a joves promeses del futbol amb l’objectiu de que «continuen esperant el millor, però que també es preparen per al pitjor. Els conte el que es poden trobar en el camí i els done ferramentes per a que això no acabe amb ells», explica.

L’exfutbolista hispà guineà resalta l’important paper que juguen els psicòlegs en el futbol d’alta competició. «Hi ha moltes pujades i baixades d’emocions i és important indre al nostre costat professionals que ens ajuden a gestionar-les de la millor manera possible».

Els canterans groguets van escoltar amb atenció tots els consells que els va donar Elá, a qui a més van traslladar moltes preguntes sobre el col·loqui i la mateixa obra, que es van llegir tots els joves jugadors dels filials groguets abans de presenciar la xarrada de qui fora futbolista de Primera Divissió en LaLiga i la Premier League anglesa.

En el Villareal CF, conscients de la importància que té la fortalesa mental en un món tan competitiu com el de l’esport, tots els equips de futbol-11 de la Cantera Grogueta tenen un psicòleg integrat en cada cos tècnic.

formació

El club groguet es preocupa molt per la formació acadèmica i personal del seus jugadors i tracta que siguen autònoms dins i fora dels terrenys de joc i que adquireixen els valors propis de l’entitat grogueta, en particular, i de l’esport, en general. Per això impulsa iniciatives com aquesta xarrada a càrrec de Jacinto Elá que va ser molt útil.