El Villarreal CF és un equip al qual li agrada desplegar un futbol d’atac vistós, de toc i possessió. Pràcticament en qualsevol categoria del futbol base els seus números golejadors estan entre els més alts. A més de l’estil de joc ofensiu dels diferents equips del planter groga, cal destacar els que materialitzen les nombroses ocasions en gols, els golejadors. Centrecampistes i davanters que viuen un idil·li amb la porteria contrària i que aporten el punt diferencial als seus equips.

En els equips de la ‘Cantera Grogueta’ que van des del Juvenil A fins al Benjamí A hi ha fins a 15 cracs que han aconseguit colar el seu nom i cognoms en les llistes de màxims golejadors de les seues competicions. Si es comença des de la categoria de més edat cal anar als juvenils, on els davanters Nacho Díaz i Álex Millán lideren el Juvenil A en la faceta golejadora amb 12 i 10 gols respectivament.

Al Juvenil B es disputen el lloc de ‘capocannoniere’ altres dos puntes, Iván Ramos i Alfonso Arnedo, que porten un bonic duel amb 11 i 10 gols. Baixant un esglaó d’edat es troben altres dos davanters letals. El primer, internacional sub-16 per Espanya, és Yeremi Pino, un ‘killer’ que ja compta amb 14 dianes en el seu haver, el segon, és Álvaro Cruz, que el segueix amb 9 gols.

TRIPLETA INFANTIL // En una franja d’edat més primerenca estan els infantils, on es troben un altre bon nombre de ‘matadors’. Només a l’Infantil A es troben tres davanters que sustenten de gols al seu equip amb 31 dianes en total, es tracta de Dani Requena (13), Mario Ibeas (9) i Nacho López (9). També infantil és Jordi Cuéllar, que amb altres 9 dianes porta la iniciativa golejadora de l’Infantil B.

I, com se sol dir, el millor per al final, ja que són els més petits els que lideren la cursa del ‘pitxitxi’ dins de la Cantera Grogueta. Ja a l’Aleví A es pot trobar al màxim artiller groc en totes les categories, Francisco Esteban, que porta 24 gols en lliga.

Només un equip més avall, a l’Aleví B, es llueixen amb els seus gols altres tres bombarders, Sergio Esteban (21), David Beltrán (14) i Nicolás Navarro (11), que sumen la impressionant xifra de 36 gols ells tres. Per tancar el repàs als golejadors arribem al Benjamí A, on Iker Martí porta 22 gols.

El futbol base del Villarreal segueix sumant perles en la faceta atacant que destaquen i somien amb ser el ‘pitxitxi’, del Submarí algun dia a Primera divisió.