El Nou Bàsquet Femení Castelló ja ha fet història en la propera edició de la Copa Preferent. El torneig es disputarà del 6 al 8 de desembre a Dènia i el NBF és el primer club que estarà representat per dos equips.

Es tracta d’un trofeu que reuneix els líders dels onze grups de la categoria júnior Nivell 2 a la fi de la primera volta (cinc jornades). El torneig es juga en format eliminatòria des dels quarts de final, per la qual cosa cinc equips es classifiquen de manera directa i els altres sis, escollits per sorteig, disputen una eliminatòria per decidir els tres que es classifiquen de manera definitiva.

Enguany el NBF ha classificat els júniors A i B, tots dos primers classificats dels seus respectius grups. L’equip A, dirigit per Álvaro Gimeno, buscarà repetir el títul que ja va aconseguir de manera brillant l’any passat, quan va succeir el Dènia com a guanyador de la segona edició del trofeu autonòmic en imposar-se per 47-58 a l’Almusafes en la gran final del torneig.

a cara o creu / Per la seua banda el júnior B, una de les novetats d’aquesta temporada en la base del NBF, es va haver de jugar la seua participació davant el conjunt del Picken Claret B, al qual va guanyar per 65-57 el darrer divendres 22 de novembre en un emocionant partit que es va disputar al pavelló Grapa.

Les castellonenques van dominar el joc de principi a fi i van aconseguir importants rendes de fins a 18 punts en la primera meitat. Tot i que en els darrers minuts el partit es va igualar, les jugadores que dirigeix Salva Martínez van saber sofrir per a aconseguir la classificació i acompanyar les seues companyes del júnior A a Dènia.

ascens en joc / Cal recordar que el guanyador de la Copa Preferent aconsegueix el dret a pujar a Nivell 2, sempre que arribe almenys als quarts de final durant la temporada regular, per la qual cosa aquesta doble classificació suposa una gran oportunitat per al NBF Castelló.

Els seus dos equips afronten aquesta competició amb la màxima il·lusió i amb moltes ganes de demostrar el bon treball que estan fent aquesta temporada.