La pandèmia del covid-19 ha paralitzat l’esport de tot el país des de fa ja dues setmanes. La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV), seguint les recomanacions de la RFEF, va suspendre les competicions de futbol base sine die, a l’espera que Espanya li guanyi la batalla al virus. No obstant això, els integrants de la cantera grogueta continuen treballant des de casa, amb l’objectiu prioritari de mantenir la condició física per a estar preparats quan la situació torni a la normalitat.

Fins a l’arribada del coronavirus, els equips del futbol base groguet estaven signant una excel·lent temporada, sent molts d’ells candidats a aixecar el títol de lliga. No obstant això, la cantera grogueta compta amb fins a cinc equips que eren líders abans d’interrompre’s la competició. Aquests són el juvenil A, l’aleví B, el Mini B, el femení infantil-cadet i el femení aleví.

Un gran juvenil A

El juvenil A de Miguel Ángel Tena dominava amb fermesa el competitiu Grup VII de la Divisió d’Honor Juvenil. Líder des de la setena jornada, està a dos punts del seu principal perseguidor, el Levante UD, amb 25 partits de 30 ja disputats. Els groguets tenen 61 punts, mentres que els granotes sumen 59 unitats. El tercer classificat es el Roda, amb 56 punts, sent quart el Valencia CF amb 54 i cinqué l’Atlético Madrileño, que suma sols 38 punts, molt lluny dels llocs capdavanters.

Impressionant l’aleví A

Igual d’impressionant són els registres de l’aleví B, que és colíder de la Superliga aleví de 1r any. Els joves groguets mantenen una intensa pugna pel campionat amb el Valencia CF, que, igual que el Submarí groguet, ostenta 57 punts, amb vuit partits encara per disputar-se.

La trajectòria del mini B

Especialment destacada és la trajectòria d’enguany del mini B, que es va proclamar campió del Grup 1 prebenjamín de Castelló de 1r any, amb xifres fabuloses de173 gols a favor i únicament nou en contra. Ara competeix en la lliga platí, on ha aconseguit dues victòries en les seves dos primers compromisos.

Molt bons els femenins

Els conjunts femenins de la cantera grogueta també estan signant temporades per al record en l’exercici 2019-20, el qual no es coneix si es podrà concloure. El femení aleví i el femení infantil-Cadet es mantenen invictes i líders en aquesta exigent segona fase de la Lliga Valenta de la Federació Valenciana, després de concloure tots dos conjunts la primera fase com a primers classificats de forma molt destacada.