Les molèsties que estan causant els mosquits a la Plana Baixa després de les darreres pluges s’han traslladat també als camps de futbol, on s’han convertit en indesitjats companys d’entrenament dels més joves al futbol base, i fins i tot han provocat la suspensió d’algunes sessions.

Tots els clubs consultats per aquest diari coincideixen en que és a partir de les 19.00 hores de la vesprada quan el problema s’agreuja, ja que quan s’encenen les llums al fer-se fosc els mosquits es multipliquen «i se’ns mengen», expliquen.

És el cas de Borriana, on s’han vist afectats els entrenaments dels diversos clubs de base locals, Burriana Fútbol Base, Salesianos i Atlético Burriana, la qual cosa suma uns 600 joves esportistes afectats. El camp de Llombai és una de les principals zones que es veuen afectades pels insectes, la qual cosa fa que la setmana passada fins i tot hagueren de suspendre els entrenaments del divendres dels cadets i infantils.

Després de que la situació es posara en coneixement de l’Ajuntament, la regidoria de Sanitat va contactar amb l’empresa que realitza aquest tipus de tractaments al municipi i s’han realitzat diverses polvoritzacions.

Malgrat això, des del Burriana FB expliquen que «algun dia els xiquets han tingut que entrenar amb suadores perquè els mosquits van com avions, i fins i tot hem hagut d’enviar a casa als cadets a les 20.00 hores que és quan la cosa es posa pitjor».

Així, entenen que el principal problema és que «no només hi ha focus de mosquits al mateix camp, sinó als voltants, i eixes zones són responsabilitat de la Diputació i la Generalitat».

El mateix ocorre a Nules, on les polvoritzacions que realitza l’Ajuntament es succeixen però la població d’insectes no minva gran cosa, per això el consistori, juntament amb el de Moncofa, han demanat polvoritzacions aèries les quals han sigut denegades per la Conselleria de Sanitat. Des del CF Nules indiquen que «els entrenaments continuen fent-se amb més o menys normalitat però els mosquits no paren. Els hem dit als xiquets que es posen algun tipus de repel·lent, però es veu que als comerços ja s’han esgotat per complet».

moncofa / A Moncofa també continuen entrenant com poden. La setmana passada es van suspendre algunes sessions del dimecres i es va decidir regar menys el camp, ja que al mullar la gespa és quan apareixen més els mosquits, però entenen que cal seguir entrenant. També van polvoritzar el camp i l’entorn però els insectes no amainen.

La problemàtica també ha arribat a Vila-real, on a la Ciutat Esportiva Pamesa hi van haver de suspendre entrenaments el darrer dijous 28 de setembre i es va comunicar la situació a l’Ajuntament, el qual va polvoritzar al camp i després han continuat els entrenaments.

A les Alqueries l’Ajuntament també ha realitzat aquesta setmana tractaments contra els mosquits al camp de futbol, i tot i que no han suspés cap entrenament, assenyalen que «hi ha molts mosquits». Sembla que, per ara, els menuts hauran d’entrenar amb aquestes males companyies.