Un dels aspectes que més preocupa al Club Castellón Futbol Sala és la formació dels seus entrenador, ja que són ells qui formen als joves jugadors que acudeixen amb il·lusió per aprendre, divertir-se i guanyar. En el club són conscients que cal una formació continua també dels seus tècnics, per la qual cosa en la sala de formació de la seua seu s’ha realitzat un curs de coaching.

En aquesta sessió, amb la col·laboració de Javier Santana com a professor-coach, es van abordar els aspectes més importants que deu tindre en compte un tècnic en el seu treball diari amb els jugadors.

Així, expliquen que les sessions individuals entre coach i esportiste són el mitjà per arribar a una confidencialitat totalment necessària. El coaching esportiu és un procés on més enllà de l’aspecte esportiu, l’esportiste deu deixar pas a la persona i aprofundir en les seues motivacions per poder arribar als seus objectius.

El coaching esportiu té com a principal objectiu establir un pla estratègic d’objectius i metes, però també la presa de consciència i el desenvolupament de la responsabilitat i el compromís. Augmentar la motivació i l’autoestima són assumptes claus, i cal replantjar-s’ho tot per a potenciar el rendiment esportiu i arribar més lluny.