UNA SÈRIE DE TV:

LA QUE SE AVECINA.

UN LLIBRE:

OPEN, D’ANDREA AGASSI.

UN MENJAR:

ESPAGUETIS CARBONARA.

UN VIATGE:

LONDRES.

UN SOMNI:

FORMAR PART DE L’EQUIP DE LA COPA DAVIS.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2002 (14 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA QUART DE LA ESO A L’IES GRANS I MENUTS.

TRAJECTORIA: S’INICIA AL TENIS AMB 5 ANYS AL CLUB DE GOLF COSTA AZAHAR. UN ANY DESPRÉS PASSA AL CLUB SOLMAR I DUES TEMPORADES S’INCORPORA AL

CT CASTELLÓ, EL SEU ACTUAL CLUB.

El jove tenista Carles Arteche Vaquer continua la seua formació al Club de Tenis Castelló, on és a punt de tancar la seua primera temporada de cadet un any després d’haver participat en la consecució d’un tercer lloc al Campionat d’Espanya infantil per equips.

—Com vas descobrir el tenis?

—Recorde que tenia 5 anys i va ser veient per la tele una final de Wimbledon entre Nadal i Federer. Després vaig demanar als meus pares que m’apuntaren a tenis perquè volia ser tan bo com Rafa.

—Com definiries el teu joc?

—Amb els anys he anat centrant-me molt més en el joc. Soc prou agressiu, m’agrada prendre la iniciativa i jugar a l’atac.

—Què és el que se’t dóna millor?

—Em trobe més còmode amb el joc de dreta, hi tinc més confiança que amb el revès, que és el que insisteixo a millorar en els entrenaments amb moltes repeticions.

—Amb quin moment de la teua trajectòria et quedaries?

—Amb el tercer lloc per equips que vam aconseguir amb el Club de Tenis Castellón al Campionat d’Espanya infantil l’any passat. No ens ho esperàvem i va ser un torneig en el qual ens vam divertir.

—Quina valoració fas d’aquesta darrera temporada que ja acaba?

—Ha sigut el meu primer any de cadet i la veritat és que ha sigut difícil, ha estat un any per a adaptar-me a la nova categoria.

—Quins objectius tens per al proper any?

—M’agradaria aprofitar tot el treball que he fet enguany per a superar-me i aconseguir millors resultats, a veure si puc agafar ranquing per a participar en el Campionat d’Espanya individual i ajudar també als meus companys en la competició per equips.

—Quins són els teus jugadors de tenis favorits?

—Rafa Nadal, perquè sempre lluita cada punt fins al final, i Roger Federer perquè té molta classe, sembla que ho faci tot fàcil i és un plaer veure’l jugant. A més, els dos són un exemple de l’esportivitat que hi ha al tenis.