El CD San Lorenzo de Castelló està enguany d’enhorabona, i és que s’ha convertit en el primer de la capital de la Plana que té un equip femení de base.

El seu president, Luis Solera, explica que la idea «va nàixer la darrera temporada, ja que teníem set jugadores que podien formar part d’aquest equip i era millor que jugaren juntes que amb els xiquets». Així, «entre tots vam traure el projecte avant, unes xiquetes van vindre per lliure, altres eren amigues de les que ja estaven, unes altres venien d’una altra escola...».

En total són 16 les integrants de l’equip que competeix en la categoria Femení Base, i a les quals cal afegir tres xiquetes més que juguen amb el benjamí B i dues en l’escoleta. El president explica que «tractem de juntar-les a totes en alguns entrenaments per a crear un ambient de futbol femení, i l’objectiu és, si no la propera temporada, la següent, mantindre l’equip actual i crear-ne a més un infantil-aleví».

L’equip femení de base està a més entrenat per un vell conegut del futbol provincial, Juanvi Casanova, format com a jugador en la base del CD Castellón i fins a la darrera temporada entrenador de les categories inferiors del club albinegre, a qui ajuda Iván Ramírez, extècnic del CD Acero, entre altres.

Casanova, qui ha tingut a les seues ordres a mites del CD Castellón com Paco Montañés, Ángel Dealbert i Pablo Hernández, explica que «portava idea de retirar-me al final de la darrera temporada per a donar pas a la gent jove, però la meua filla xicoteta, Marta, s’ha incorporat al San Lorenzo i m’han convençut per a dirigir-les».

El tècnic ha iniciat així una nova aventura que suposa per a ell «tota una nova experiència, ací guanyar és el de menys, tot es pura innocència i molt de companyerisme».

Casanova explica que «poc a poc van agafant més nivell, ja que moltes no tenien ninguna noció de futbol, tot els vé de nou». Així, destaca que «en pretemporada la UDE ens va guanyar 9-2, i en la lliga només vam perdre per 5-4». Per això està convençut de que «en la segona volta del campionat es veurà el treball que estem fent, però el que vull és que dintre de 20 anys recorden que s’ho van passar bé, perquè dels resultats no se’n recorda ningú».

En aquest equip destaquen María Gozalbo i Amira Benamor, que ja han sigut cridades per la selecció sub12 valenciana, així com Nouhaila Bakach, que ha marcat quatre gols en els dos darrers partits, i Justine Vea, que aporta molt al centre del camp.