La natació de Castelló va aconseguir molt bons resultats al darrer Campionat d’Espanya aleví, que es va celebrar a les piscines Picornell de Barcelona, coincidint amb el 25é aniversari dels Jocs Olímpics.

Fins allí es van desplaçar quatre nadadors en representació de la ciutat de Castelló, i tots quatre van aconseguir pujar al podi en diverses proves.

Cal destacar en primer lloc l’actuació de Nacho Campos, que va aconseguir medalles d’or en les proves de 100 i 200 lliures amb uns temps de 56.93 i 2.04.04, respectivament. Així, va establir en les dues proves nous rècords autonòmics en l’edat de 13 anys. A més, va guanyar una plata en la prova de 200 estils i una medalla de bronze als 100 papallona.

La seua companya de club Cristina Ciobanu es va proclamar campiona d’Espanya de 200 lliures amb un temps de 2.15.26, amb la qual cosa va establir el rècord autonòmic de 12 anys. A més, es va penjar la medalla de plata en la prova de 400 lliures amb un temps de 4.48.97. La seua actuació es va completar en les proves de 100 lliures i 200 esquena, on va aconseguir llocs de mèrit a les finals.

Va tancar la participació femenina Claudia Fandos, que aconseguí imposar-se en la prova de 100 esquena amb un temps de 1.09.60, en aquest cas amb un nou rècord autonòmic en l’edat de 12 anys, a més de classificar-se per a la final en la prova de 200 esquena.

L’actuació castellonenca es va completar amb la participació de Miguel Campos, que va aconseguir una valuosa medalla de bronze en la prova de 100 papallona amb un temps de 59.13. Els tres nadadors que van pujar al podi en aquesta prova van batre el rècord del campionat, i Miguel va rebaixar el rècord autonòmic en més de dos segons. Un rècord que estava des del 1983 en possessió del nadador castellonenc Josele Ballester, que va participar en tres Jocs Olímpics (Seül 1988, Barcelona 1992 i Atlanta 1996) i va ser 24 voltes campió d’Espanya a 100 i 200 metres papallona.

Miguel va completar la seua participació amb les proves de 100 lliures, 100 esquena i 200 estils, aconseguint ser finalista en totes elles.

Els quatre nadadors castellonencs s’han format i entrenen en l’Escola de Natació Nados, creada fa 20 anys i que des de fa cinc té un equip de competició que participa en tornejos provincials, autonòmics i nacionals com a part del Club Natació Castalia Castellón, amb el qual ha col·laborat des de fa anys.

Amb l’inici de la nova temporada Nados es constitueix ja com a club. Així, els seus nadadors participaran en les competicions per a prebenjamins, benjamins i alevins com a Nados, mentre que quan arribin als 15 anys en categoria masculina i 14 en femenina passaran a formar part del CN Castalia infantil. Enguany tenen un centenar de nadadors a l’escola i 30 en competició, amb Paco Campos com a entrenador superior i director técnic de Nados.