Ls Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha preparat el seu propi regal per a aquestes dates tan especials, i és que ja s’ha obert la convocatòria de les ajudes a les federacions esportives per al desenvolupament del programa Esport a l’Escola l’any 2018, les quals es poden demanar fins el proper 15 de gener.

Cal destacar que, per a aquesta nova convocatòria, la Conselleria ha augmentat el pressupost d’aquest programa d’una manera notable, en un 142 %, la qual cosa suposa passar dels 165.000 euros de l’any 2017, fins als 400.000 euros del 2018.

L’objectiu d’Esport a l’Escola és fomentar l’activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar, a través d’unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques, desenvolupades durant l’horari de la classe d’Educació Física.

El programa es desenvolupa en els centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE) , i va dirigit a alumnes de 5é o 6é de Primària, i 1r o 2n d’ESO.

Una altra de les finalitats és fomentar modalitats esportives que fins ara no es practicaven d’una manera habitual en l’àmbit escolar. Les subvencions es destinen a les federacions esportives d’atletisme, escacs, bàdminton, handbol, beisbol, esgrima, hoquei, judo, orientació, pàdel, rugbi, voleibol i esports adaptats. I per a l’any 2018 es pretén augmentar a altres modalitats, com una altra de les novetats d’enguany.

D’altra banda, la Conselleria també ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria de les subvencions destinades a la millora, ampliació o reparació d’instal·lacions esportives en municipis de la Comunitat Valenciana. Per a això, la Conselleria destina 2,5 milions d’euros.