Amb l’arribada de Vicent Marzà a la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport, es va posar en marxa el programa Esport a l’Escola, dirigit a federacions esportives per a dur a terme unitats didàctiques en sessions pràctiques en 5é i 6é de primària en els Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE).

La primera edició es va dur a terme a la tardor de 2016 i la segona es farà enguany, però s’ha hagut de tramitar una nova ordre de bases reguladores de subvencions. Això retardarà la convocatòria de l’any 2017, en la que està previst augmentar els centres, les modalitats esportives i també afegir el nivell de 1º i 2º ESO, segon les sol·licituds.

En la tardor de 2016 han participat 82 centres CEPAFE, 9 d’ells a les comarques de Castelló, 32 a Alacant i 41 a València. A més, han col·laborat 12 federacions esportives participants a fi d’avaluar el desenvolupament del programa i analitzar les propostes per a una nova edició en 2017. Així, ja s’ha comptat amb la presència de les federacions d’Atletisme, Handbol, Bàdminton, Beisbol, Hoquei, Judo, Orientació, Pàdel, Rugbi, Voleibol i Esports Adaptats. Es tracta d’aconseguir que els xiquets coneguen la diversitat de l’esport, més enllà dels majoritaris.

Es pretén fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement de diverses modalitats esportives en l’àmbit escolar. És la primera vegada que es du a terme un programa d’aquestes característiques i està previst que s’amplie a altres disciplines esportives en la propera convocatòria. En 2017 s’ha augmentat el pressupost de la Conselleria destinat a esport en un 30,8%, i en un 10% el destinat a aquest programa en concret, passant dels 150.000 euros de l’any 2016 als 165.000 euros del 2017.