Les pistes de l’UJI i de Gaetà Huguet van tornar a acollir el darrer dissabte una competició nacional, el Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern per a menors. Castelló va gaudir de nou amb els millors atletes de les categories sub-20, sub-18 i sub-16, i a més els atletes del Playas van tindre una vegada més una gran actuació amb un total de set podis: dos ors, una plata i quatre medalles de bronze.

L’atleta més destacat va ser sens dubte el llançador de javelina castellonenc Pere Jiménez, que va millorar la seua marca personal en més de set metres per a proclamar-se campió d’Espanya sub-18 amb 56,28. Una fita que arribava, a més, després d’haver passat la darrera temporada pràcticament en blanc degut a una greu lesió al peu que el va fer operar-se. Sens dubte una actuació que li donarà molta motivació per al futur.

L’altre or va arribar en la mateixa disciplina però en categoria femenina, on Alba Lozano va ser la millor sub-16, també amb millor marca personal, 38,30.

No van acabar ahí els podis en javelina, ja que en sub-18 Paola Lavernia va ser segona, de nou amb millor marca personal, 44,73, mentre que van pujar al tercer esglaó la nulera Lorena Nadeo en sub-16 i Marc Henze en sub-18. Aquest darrer és un altre atleta que sembla haver deixat enrere les lesions i que també va aconseguir marca personal amb 54,56.

En el llançament de disc va arribar un altre bronze, gràcies a Víctor Faus amb 58,17 en categoria sub-20. Per últim, l’atleta internacional d’Almassora Aitana Safont també va millorar el seu registre personal amb un llançament de 55,59 metres per a ser tercera sub-20 en martell de 4 quilos. Amb aquesta marca l’atleta entrenada per M. Carmen Vidal es classifica a més per a disputar la Copa d’Europa d’Eslovàquia del 9 al 10 del proper mes de març.

La competició que va acollir la capital de la Plana també va estar marcada per un nou rècord d’Espanya de disc en categoria sub-20 per al canari Yasiel Bryan Sotero amb un llançament de 61,43. A més, es van batre fins a sis plusmarques d’aquest campionat, la qual cosa torna a demostrar que les pistes de Castelló afavoreixen les grans marques en l’atletisme.