Els darrers anys el Villarreal CF s’ha consolidat com un club que aposta pel futbol base i pel futur dels seus jugadors més joves. En el futbol femení, el creixement ha sigut exponencia. No de bades el femení A té nou jugadores que s’han format a les categories inferiors del club. Algunes d’aquestes, com Aixa Salvador, fins i tot han arribat al més alt amb les categories de base de la selecció espanyola.

Una de les jugadores de base mes prometedores del club groguet és Irene Miguélez. Als seus 15 anys, la jove futbolista del femení B és una habitual de La Roja, i aquesta mateixa setmana ha rebut de nou la crida de la sub-16.

Però la història d’amor entre Miguélez i la pilota de futbol es va iniciar anys enrere, en concret amb 7 anys. Un dels principals motius va ser la forta relació que existeix entre la seua família i aquest esport: «Vaig començar a jugar a futbol perquè veia jugar el meu germà i sempre volia fer el que ell feia. Ell jugaba en el Rafalafena, per la qual cosa vaig començar en eixe club. Va ser en segon de Primària quan em vaig apuntar i llavors va arrancar la meua trajectòria futbolística».

Als 12 anys, Irene ja jugava amb l’equip amateur, per la qual cosa no va passar gaire temps fins que els ojeadors del Villarreal CF van posar la seua atenció en ella: «En infantil de primer any, el Villarreal CF va contactar amb els meus pares per a fer les proves pertinents. Poc de temps després em van cridar per a jugar en les categories inferiors». Tal i com explica la futbolista grogueta, decidir-se pel club de Vila-real va ser molt fàcil: «Vaig triar jugar en el Villarreal CF perquè coneixia molta gent i m’havien parlat molt bé del club. A més, tenen grans equips en categories inferiors i un equip amateur que, llavors, jugava en Segona Femenina».

En la seua primera temporada com a grogueta, la jugadora es va incorporar a les files de l’infantil-cadet, en un any que li va servir per a adaptar-se al club i a les seues noves companyes. Tanmateix, els èxits per a la nova integrant de la #CanteraGrogueta no van tardar en arribar. El darrer curs, en la seua segona temporada de groc, Irene Miguélez va aconseguir l’ascens amb el femení C: «Va ser el meu millor moment amb la samarreta grogueta i un èxit que no oblidaré mai».

amb el primer equip / Aquesta temporada juga en el femení B, però el seu treball diari és sota les ordres de Sara Monforte, entrenadora del primer equip. Tot un orgull per a la futbolista grogueta: «Estic molt contenta perquè compten amb mí i ho facen amb tanta regularitat. Soc conscient que el meu equip és el femení B, però em fa molta il·lusió participar en la dinàmica d’entrenaments del primer equip. El meu somni és debutar algun dia».

Miguélez es caracteritza per ser polivalent, pel colpeig amb les dues cames i la seua velocitat per a superar i dribar les rivals. «Les meues principals habilitats són la velocitat i la meua visió de joc. M’agrada arribar a línia de fons per a centrar, fer el dos contra un i crear superioritat», reconeix. La seua posició habitual al camp és la de lateral, però també pot actuar com a defensa central. Això fa d’Irene una futbolista imprescindible per a qualsevol tècnic.

Irene és conscient del treball que està fent el club. «El futbol femení està creixent molt. Estic molt agraïda pel suport i espere jugar ací moltes temporades».