La pilota començarà a botar hui a les 8.30 hores al pavelló poliesportiu de l’Alcora i ja no s’aturarà fins demà a les 21.00 hores. Aquest cap de setmana se celebra una nova edició del ja tradicional Pequebasket, un dels tornejos de base amb més prestigi, amb el qual es viurà una festa de l’esport a la vila ceramista.

Les xifres parlen per si mateixes: en aquesta edició participaran mig miler de jugadors de 32 equips de 20 clubs, amb la qual cosa es preveu que es concentren a l’Alcora més de 1.500 persones el cap de setmana.

La competició, com ja es tradicional, dedicarà la jornada de hui a la categoria benjamí, mentre que demà serà el torn dels alevins. La principal novetat d’enguany és la participació dels equips de l’Estudiantes, que vol succeir el Real Madrid com a gran dominador del Pequebasket.

representació provincial / També destaca la presència al torneig, per primera vegada, d’equips de La Rioja, i un major nombre de clubs de la província de Castelló. En concret hi participaran el Tau Castelló, Nou Bàsquet Femení Castelló (NBF), Club Baloncesto Castellón (CBC), Vila-real BC, EB Vila-real, Bàsquet Almassora, CB Vinaròs Servol i l’Alcora BC.

A més, hi haurà formacions d’altres llocs de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-La Manxa, Catalunya i Aragó.

El sistema de competició distribueix els 16 equips que hi participen en cada categoria en quatre grups. Els guanyadors de cada grup es classifiquen per a les semifinals, on buscaran un lloc per a la gran final, que es disputarà els dos dies a les 19.00 hores, per a donar pas després al lliurament de trofeus.

El torneig es completarà a més amb diverses activitats a l’exterior del pavelló perquè els joves esportistes puguen gaudir al màxim. Així, hi haurà un circuit de bicikart, drons, passejos a cavall i scalextric, a més de servei de bar i paelles per a dinar.

L’Alcora Basquet Club, que l’any passat va complir el seu 30é aniversari, ha aconseguit gràcies a l’esforç, dedicació i il·lusió de tots els que formen part d’aquesta entitat esportiva, situar el Pequebasket entre els tornejos de base més importants d’Espanya, a més de tot un referent del bàsquet provincial.

Per això, des del club volen agrair la seua col·laboració a totes les empreses i entitats «sense les quals no haguera sigut possible organitzar aquest esdeveniment esportiu», i en especial a l’Ajuntament de l’Alcora, Caixa Rural i l’empresa Inalco «pel seu suport constant com a principals patrocinadors del Pequebasket».

També agraeixen la seua participació als clubs, directius i tècnics, així com a la Federació Valenciana de Bàsquet i als àrbitres de la competició.

Tots uneixen esforços, doncs, per a fer possible un any més un torneig dissenyat i creat per a fomentar l’esport i els seus valors entre els xiquets i xiquetes que donen les seues primeres passes en el món del bàsquet.