La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat a principis d’aquesta setmana la resolució de les ajudes, per un import total de 165.000 euros, a les federacions esportives de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament del programa Esport a l’escola.

Aquestes subvencions, de 13.750 euros per a cada federació, han sigut concedides a un total de dotze federacions esportives. Es tracta de la Federació de Bàdminton; la Federació de Beisbol, Softbol i Futbol Americà; la Federació d’Escacs; la Federació d’Esgrima; la Federació d’Esport d’Orientació; la Federació d’Esports Adaptats; la Federació d’Handbol; la Federació d’Hoquei; la Federació de Judo i Disciplines Associades; la Federació de Pàdel; la Federació de Rugbi, i, finalment, la Federació de Voleibol.

augment / Cal recordar que la Conselleria ha augmentat un 10 % el pressupost destinat a finançar aquestes subvencions, respecte al curs anterior, que ha passat de 150.000 a 165.000 euros per a l’any 2017.

Aquesta nova edició del programa inclou l’alumnat de primer i segon d’Educació Secundària Obligatòria, a més dels cursos de cinqué i sisé d’Educació Primària, que van participar durant l’any 2016.

El programa es realitza en els centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE) que estan reconeguts per la Generalitat Valenciana. Així, en la passada edició hi van participar un total de 11.640 alumnes, pertanyents a 82 centres educatius de la Comunitat.

objectius / L’objectiu fonamental del programa Esport a l’escola és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar, a través d’unitats didàctiques amb la realització de sessions teoricopràctiques realitzades durant l’horari de la classe d’Educació Física.

Així mateix, un altre dels objectius d’aquest programa és promoure el coneixement de modalitats esportives que fins ara no es practicaven habitualment en l’àmbit escolar i que així poden créixer i consolidar-se entre els joves esportistes de tota la Comunitat Valenciana.