NOM DEL CLUB:

L’ALCORA BÀSQUET CLUB.

ANY DE FUNDACIÓ:

1986.

PRESIDENT:

GONZALO BAGÁN.

PAVELLÓ:

POLIESPORTIU DE L’ALCORA

EQUIPACIÓ:

BLANCA.

PRIMER EQUIP:

PRIMERA NACIONAL.

L’Alcora Bàsquet Club està enguany d’enhorabona i és que no totes les dies es compleixen 30 anys. La gran família del club alcorí celebra aquesta temporada l’aniversari de la seua fundació, tres dècades d’esport que l’han portat des d’uns origens humils al col·legi La Salle a finals dels anys 70, a militar uns anys en la segona divisió nacional.

A mitjans dels 80 es trasllada al pavelló poliesportiu, el qual segueix sent la seua casa, i al 1987 es creen els primers estatuts amb dos equips federats, sénior i júnior, i Francisco Pejó com a primer president. Li seguirà Enrique Gómez, que portarà al club al seu millor moment, i des de 2012 Gonzalo Bagán encapçala l’actual directiva, que ha apostat per la base per que el club torne a ser un referent autonòmic.

Els moments més recordats só els ascensos a Segona Nacional el 1992 i a lliga EBA el 2002, amb la disputa d’una darrera fase d’ascens a EBA l’any 2014. Uns èxits pels quals des del club volen agrair la seua col·laboració als milesrs de jugadors, entrenadors i directius, a més de a l’Ajuntament i totes les empreses que els han recolçat.

Aquesta temporada continuen amb la seua línia de dedicació, esforç i treball, procurant que els jugadors tinguen les majors possibilitats per a formar-se humana i esportivament. Tots els equips tenen ja almenys un entrenador titolat, que juntament amb el segon tècnic aconsegueixen entrenaments més complets i una major dedicació als jugadors.

Els equips de base estan oferint molt bona imatge enguany, mentre el primer equip s’ha consolidat en Primera Nacional amb nombrosos jugadors formats a casa, com Bagan, Fernando Negre, Monferrer o Edo.