Una jornada idíl·lica. El Villarreal B va completar la primera visita de la temporada a Aspropace Castelló, un centre que treballa amb persones que tenen paràlisi cerebral. Els futbolistes i els integrants del cos tècnic del filial groc es van desplaçar fins a la residència per a completar la seua primera activitat emmarcada en la iniciativa Endavant Igualtat, per la qual els diferents equips de futbol 11 groc apadrinen a un centre especial de Castelló.

Els jugadors i membres del cos tècnic del Villarreal B es van dividir en quatre grups per completar les diferents activitats organitzades per Aspropace, per a l’ocasió: «Hem plantejat quatre activitats. Jugar a la bocha, gaudir de la piscina, practicar accions de comunicació i sortir a donar una volta per Castelló. Els jugadors vindran un cop al mes per completar totes les activitats», explica Eva Mas, directora del Centre Aspropace de Castelló.

«La valoració de la relació amb el Villarreal CF és molt positiva. Portem tres anys cooperant junts i el benefici és mutu. Als nostres xics aquest tipus d’activitats els suposa sortir de la rutina i els jugadors s’impliquen molt i s’ho passen molt bé. A més, l’any passat vam treballar amb el Villarreal C i com hi ha molts jugadors que han promocionat al B, ja els coneixem, el que farà més senzilla la relació», destaca Eva Mas.

El primer dels grups es va posar el vestit de bany i es va tirar a la piscina amb alguns dels residents del centre. “Estem ajudant als xics a fer exercici a la piscina. Aquest tipus de visites ens treuen de la nostra rutina i ens permeten estar en contacte amb realitats diferents a les que estem acostumats», raona Ramón Bueno, defensa del Villarreal B.

Durant la visita, els jugadors grocs van aprendre a jugar a la bocha. Un joc similar a la petanca, al que van formar parelles i van competir per fer-se amb el triomf. «És un joc entretingut amb el qual interactuem amb els usuaris del centre. Al principi és complicat l’entesa, però, a mesura que avança el joc, vas compenetrándote més», valora Miguelón, lateral del Mini Submarí.

concurs de futbol // El taller de comunicació, que va començar com una activitat interactiva, va acabar convertint-se en un concurs sobre futbol: «La veritat és que estem gaudint del bon ambient. Tot i ser només un joc, tant a ells com a nosaltres ens agrada guanyar», finalitza Imanol.