La Cantera Grogueta està plena d’internacionals amb les categories inferiors de combinats nacionals repartits per tot el món. Lògicament, la majoria d’ells formen part dels conjunts de la Selecció Espanyola, encara que també hi ha internacionals dels racons més inesperats del panorama futbolístic mundial.

En total, actualment militen 41 jugadors a la Cantera Grogueta que són o han sigut internacionals amb els seus respectius països en alguna ocasió. Els últims a sumar-se a aquesta llarga llista de privilegiats han estat el porter Íker Álvarez, que ha estat citat per Andorra Sub-21, o el migcampista defensiu del Villarreal C Sergio Lozano, que aquesta mateixa setmana ha entrenat amb Espanya Sub-19 a Las Rozas al costat de Manu Morlanes.

ESPAÑA, PLENA DE GROGUETS // Espanya copa la major quantitat d’internacionals de la Cantera Grogueta amb 28 futbolistes entre la Sub-19, Sub-18, Sub-17, Sub-16 i Sub-15. A partir d’aquí, la nòmina de jugadors es dispersa pel món. Per exemple, Samuel Chimerenka defensa els interessos de Nigèria Sub-17, Ahn els de Corea del Sud Sub-18, ‘Bartek’ els de Polònia Sub-19, Nikola Vujnovic els de Montenegro Sub-21 o Mukwelle Akale els del combinat nacional de Estats Units Sub-20.

Els entrenadors del futbol base s’han d’adaptar a aquesta situació, ja que per a molts de ells és habitual que no puguen comptar amb els seus jugadors més destacats a causa dels compromisos internacionals. A hores d’ara, el Juvenil A no està podent comptar amb els serveis de dos del seus jugadors és importants, Carlos Beitia i Nacho Díaz, a causa de que Espanya Sub-17 els va citar per al Mundial a l’Índia 2018. Tampoc el porter Marc Vidal ha pogut competir darrerament pel mateix motiu amb el Villarreal C. De fet, hui mateix jugaran la gran final del Mundial davant Anglaterra (16.30 hores, GOL).

ORGULL GROGUET // Tot i els inconvenients, tindre a 41 internacionals a la Cantera Grogueta és un motiu d’orgull per al Villarreal CF i per la seua escola de futbol. Finalment, cal destacar que en el primer equip groc també hi ha jugadors del planter del Submarí que són o han estat internacionals. És el cas de Rodrigo, Fornals, Bruno, Mario o Adrián Marín. Fins i tot, hi ha diversos jugadors del planter cedits en altres equips de Primera que han estat internacionals amb Espanya com són Nahuel Leiva (Betis) o Alfonso Pedraza (Alavés).