El futbol base groc assisteix a un Taller d’Integritat impartit per LaLiga. El camí a l’elit del futbol no és senzill. Més enllà del sacrifici esportiu i de l’esforç per millorar cada dia, arribar al més alt en el món de l’esport requereix rectitud i una sòlida formació en valors. En el Villarreal CF són conscients d’això i, per tant, promouen tot tipus d’activitats dirigides al creixement integral.

Els joves del futbol base groc van rebre la visita de Guzmán Martínez, membre del Departament d’Integritat de LaLiga. Un especialista en la formació de jugadors en matèria extraesportiva que va impartir un Taller d’Integritat als equips alevins, infantils, cadets i juvenils. El curs va tractar temes d’interès per als futbolistes com l’ús apropiat de les xarxes socials, el perill de les apostes esportives, la prohibició dels tripijocs i la importància dels valors en l’àmbit esportiu.

BON CONSELL // «Tots compartiu la il·lusió d’arribar a competir en el futbol professional. És el vostre somni i heu de protegir-lo a tota costa», va explicar el responsable Guzmán Martínez, fent referència a la quantitat de perills que es troben en el camí d’un futbolista en potència.

«Les apostes esportives poden posar en risc la carrera d’un jugador», va compartir el ponent amb els joves. Els futbolistes no poden apostar a la lliga en la qual competeixen. En aquest sentit, el reglament és exemplaritzant. Als jugadors que infringeixen aquesta norma s’atenen a una suspensió d’entre dos i cinc anys.

La manipulació de partits és una altra de les formes d’embrutar l’esport. «Hi ha organitzacions criminals que poden tractar de convèncer-vos que participeu en un tripijoc. Davant d’aquesta situació, heu de posar-ho en coneixement del vostre cos tècnic i informar la competició», va destacar.

MARCATS PER SEMPRE // Respecte a l’ús de les xarxes socials, Guzmán Martínez va recomanar «fer un ús positiu» d’aquests mitjans digitals: «Una vegada publicat un missatge, passa a ser públic. No pugeu res que puga perjudicar-vos. Representeu a una entitat i teniu una marca personal», va concluir. El futbol base del Villarreal CF té clar quin és el camí a seguir. És important no distreure amb els aspectes menys recomanables en el futbol,