En el món del futbol, el treball i la regularitat són dues de les principals claus de l’èxit. Consignes que tenen molt presents en l’aleví C del Villarreal CF, quart conjunt de la Cantera Grogueta que s’ha proclamat campió de la seua respectiva categoria després del juvenil A, el juvenil C i l’infantil A.

L’aleví C es caracteriza per desenvolupar «un futbol vertical» i «molt vistós» que li ha servit per a convertir-se en l’equip més anotador de la SuperLiga alevín valenciana amb 188 gols. Així ho reconeix José Mataix, integrant del cos tècnic d’aquest equip campió, que ha sumat res menys que 84 punts. Uns guarismes que eleven la temporada a la categoria d’excel·lent: «Ha sigut una gran campanya, els xiquets han estat a un molt bon nivell tot l’any. Han respost amb escreix a tots els reptes que s’han plantejat».

tots a una / Un dels grans secrets de l’èxit d’aquest equip és precisament això, que són un equip. Un bloc cohesionat en el qual tots els jugadors van a una. Tots treballen, juguen i donen el nivell quan els arriba l’oportunitat. «Al llarg de la temporada tots han sigut protagonistes i s’han sentit importants en l’equip», explica Mataix. Tanmateix, el gol es la salsa del futbol i en aquest sentit, les xifres parlen per si mateixes. Els registres anotadors encumbren particularment les actuacions de Marc Argenso i Brian Fariñas, que han posat el baló al fons de la xarxa fins a 35 i 32 ocasions, respectivament.

L’unitat ha sigut un dels grans valors d’aquest equip campió. De fet, els problemes per lesió d’un dels seus membres, Mario Gallego, no van deixar indiferent a ningú. Durant tot el curs, els seus companys van recolzar el jove jugador groguet, que va reaparèixer fa dues setmanes davant del seu exequip, el Levante UD. «Portava temps fora i no sabíem quan podria jugar. A la fi vam decidir posar-lo d’inici», comenta Mataix, qui es felicita del seu retorn al terreny de joc. «Als pocs minuts ja havia marcat un gol. L’equip va celebrar la seua tornada com si fóra un títol».

Valors i futbol. Tot un fidel reflexe del treball que es realitza en la Cantera Grogueta.