UNA SÈRIE DE TV:

HENRY DANGER.

UN LLIBRE:

EL MEU MÓN. PETER SAGAN.

UN MENJAR:

PASTA.

UN VIATGE:

DINAMARCA.

UN SOMNI:

SER CICLISTA PROFESSIONAL.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2008 (11 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: AQUEST CURS FA SISÉ DE PRIMÀRIA AL CEIP FADRELL DE CASTELLÓ.

TRAJECTÒRIA: PRIMER CLASSIFICAT EN LÍNIA DELS JOCS ESPORTIUS PROVINCIALS 2015. CAMPIÓ AUTONÒMIC I PROVINCIAL DE GIMCANA DELS JOCS ESPORTIUS 2018 I 2019. SETÉ CLASSIFICAT EN LÍNIA DELS JOCS ESPORTIUS PROVINCIALS 2019.

El jove ciclista del Club 2 Rodes Castelló Carlos Cruceta Sánchez s’ha convertit en un dels corredors que cal seguir més a prop, sobretot en la modalitat de gimcana, on ha sigut campió provincial i autonòmic les dues darreres temporades gràcies a la seua habilitat.

—Com vas arribar al ciclisme?

—El meu pare sempre ha practicat aquest esport, així que vaig començar amb sis anys. Primer vaig formar part del Club Ciclista Costa Azahar i quan es va formar l’escola del Club Ciclista Grup 2 Rodes Castelló m’hi vaig incorporar.

—Prefereixes la cursa en línia o les proves de gimcana?

—M’agrada més la gimcana perquè tot i que també és una competició, es viu més com un joc, i a més serveix per agafar habilitats per al futur ja que no hi ha prou amb tindre potència i rapidesa.

—Quina prova t’agrada més?

—Sobretot fer equilibris.

—Enguany has repetit els títuls de campió provincial i autonòmic de gimcana. Amb quina de totes les victòries et quedes?

—Amb l’autonòmic d’enguany perquè es va disputar a Castelló, davant els meus familiars i amics. A més, va ser un repte perquè jo era aleví de primer any i també competien ciclistes de segon any.

—Quins reptes tens per a la propera temporada?

—M’agraria repetir altra vegada els dos títuls de campió de gimcana.

—Per què se’t dona tant bé aquesta modalitat ciclista?

—Practique molt perquè m’agrada per la gran varietat de proves, que canvien en cada competició.

—Quant acostumes a entrenar?

—Acostume a entrenar tres dies per setmana durant una hora i mitja, i de vegades els diumenges. Com ara no competim, ens centrem en fer carretera i mitja hora de gimnàstica, però durant la temporada fem 40 minuts de carretera i després practiquem gimcana.

—Com és la teua relació amb els altres ciclistes del teu club?

—Està molt bé perquè som una vintena de corredors. En el meu grup soc dels majors, així que m’agrada ajudar els més menuts perquè puguen aprendre millor.

—Quins ciclistes admires?

—Dels espanyols Alejandro Valverde i dels estrangers Peter Sagan. Corren molt i m’agrada veure’ls competir, sobretot quan Sagan fa cavallets i coses així.

—Fins on t’agradaria arribar en el món del ciclisme?

—El dia de demà m’agradaria ser professional i fer més proves de carretera, tot i que sé que és molt complicat. Per això cal centrar-se en els estudis, que són el més important, i continuar gaudint amb la pràctica d’un esport tan fantàstic com aquest.