Els àlbums de cromos han sigut sempre un dels passatemps preferits pels menuts, sobretot les ja clàssiques col·leccions de jugadors de futbol. Intercanviar els cromos i cercar els més difícils de trobar per tal de completar l’àlbum és per a ells una de les millors maneres de passar el temps lliure, i encara millor si ells mateixos són protagonistes.

Això és el que han aconseguit l’Orpesa Club de Fútbol i el Club Basket Burriana, els quals han llançat enguany uns àlbums molt especials, on en els cromos no apareixen Messi o Cristiano, sino els seus propis jugadors.

En el cas de l’Orpesa CF, es pretenia crear un moviment social entre les diverses categories, a més d’un bonic record per a pares, familiars i els propis jugadors. La presidenta, Mabel Moliner, explica que «volíem que tots els jugadors es conegueren entre ells ja que són de diverses edats i entrenen en dies diferents».

La col·lecció té 254 cromos, amb els jugadors, entrenadors, directius i treballadors del club. Els que han acollit la iniciativa amb més il·lusió són els nen de futbol8, tot i que l’èxit de l’àlbum els ha sorprés a tots, ja que només en la primera setmana es van vendre més d’un centenar d’àlbums i més de 10.000 cromos. Ha calgut encomanar una segona edició, mentre ja és habitual que els jugadors es troben abans o després dels entrenaments per a intercanviar cromos repetits, i fins i tot ho fan els propis pares i mares, com si ells també foren xiquets, ja que «estan encantats de veure als seus fills als cromos com si foren jugadors de Primera Divisió», diu Moliner.

També ha sigut tot un boom l’àlbum del CB Burriana. La primera tirada es va esgotar a les poques hores de posar-se a la venda, la segona ja està tota reservada i una tercera està ja en màquines.

El club, que l’any passat va guanyar el premi al millor manequin challenge de la FBCV, ha tornat a sorprendre amb un àlbum estructurat per totes les seues categories, tant masculines com femenines, així com l’escoleta i els col·legis de la lliga escolar.

Fins i tot han inclòs un original apartat de cromos històrics, amb fotografies de l’època de Fernando Romay, Chechu Biriukov, Rafael Rullán i altres mites, els quals van participar en els tornejos que organitzaba llavors el club juntament amb les velles glòries del CB Burriana.

Aquest àlbum no només s’ha convertit en un fenòmen social dins de l’entorn del club borrianenc, sino que també l’han demanat veïns sense cap vinculació amb ells i fins i tot s’ha interessat per ell algun coleccionista de fora de la provincia.

Una bonica manera de fomentar l’esport entre majors i menuts, i una manera molt especial per a que els joves jugadors recorden en el futur una època en la que van gaudir de l’esport.