UNA PEL·LÍCULA:

FAST & FURIOUS.

UN LLIBRE:

HARRY POTTER.

UN MENJAR:

ARROZ A LA CUBANA.

UN VIATGE:

TENERIFE.

UN ARTISTA:

OZUNA.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 1999 (18 ANYS), ALMASSORA.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE LA LLICENCIATURA D’INGENERIA MECÀNICA.

TRAJECTORIA: AMB 10 ANYS ES VA INCORPORAR AL PLAYAS DE FUTBOL SALA. QUATRE TEMPORADES DESPRÉS VA PASSAR AL CD ALMAZORA I DUES TEMPORADES DESPRÉS AL PRIMER TOQUE.

Del motocros al futbol, passant pel futbol sala, Pau del Valle Soler ha viscut una trajectòria esportiva que l’ha acabat consolidant com a porter del juvenil A del CF Primer Toque.

—Com vas arribar al futbol?

—És una llarga història. Amb sis anys el meu pare em va comprar una moto i vaig començar a fer motocros. Allò m’agradava, però en tercer de Primària em vaig apuntar a uns entrenaments de futbol sala i vaig acabar entrant al Playas de Castellón, on vaig estar quatre temporades. Després vaig començar a jugar a futbol al CD Almazora, on vaig estar dos anys entrenat per Manolo Clares, abans de passar al CF Primer Toque, on aquesta és la cuarta temporada.

—Com va ser el canvi de futbol sala a futbol? Et va costar?

—La major diferència era la grandària de la porteria i del camp. El que més em va costar va ser aprendre a traure amb el peu, ja que en futbol sala s’utilitza molt la mà.

—Sempre has jugat de porter?

—Sí, quan vaig començar a entrenar en futbol sala fèiem de tot, però em vaig adonar que ho feia bé de porter i que m’agradava.

—Què suposa jugar de porter?

—És una emoció especial perquè saps que els errors dels teus companys tenen solució, però si falles tú li costa un gol a l’equip.

—Com afrontes eixa situació?

—Tinc la sort que els meus companys sempre m’animen si em marquen algun gol, em recolcen, i això s’agraeix molt. Després, no hi ha altra que aixecar-se i anar a pel partit, guanyar com siga.

—Quins són els teus punts forts?

—El joc aeri i em sento molt segur sota pals. Encara em falta un poc de precissió en el joc amb el peu, però en el Primer Toque he millorat molt amb els entrenaments específics per als porters.

—Quin objectiu teniu enguany?

—Si seguim com ara, podem aconseguir l’ascens a lliga nacional.

—Quin és el porter que admires?

—Des de xicotet m’agrada Casillas, un gran capità al Reial Madrid.