Una rutina per a fer front al confinament. Entrenaments, temps d’estudi i una alimentació equilibrada són els pilars que sustenten el dia a dia dels joves jugadors de la cantera grogueta durant el període de quarantena pel coronavirus. Després de decretar-se l’estat d’alarma i la suspensió de l’activitat esportiva, els coordinadors i tècnics de la escola del Villarreal CF es van posar a la feina per a dissenyar un pla de treball adaptat a les necessitats i a la realitat que estan vivint els futbolistes groguets.

L’objectiu era preservar la forma física i mental dels futbolistes, tractant de mantenir, dins de les restriccions i limitacions existents, la rutina habitual que estaven seguint els jugadors abans de la pandèmia del covid-19.

Els horaris de cada activitat varien en funció de cada equip, tenint en compte les necessitats i situació de cada jugador. No obstant això, al final del dia, tots els canterans compleixen amb les pautes marcades pels diferents cossos tècnics del Villarreal.

UNA RUTINA TIPUS / Els futbolistes groguets s’aixequen amb temps suficient per a poder desdejunar a les 9.00 hores, mitja hora abans de començar la sessió d’entrenament col·lectiu, que duen a terme al costat de la resta dels seus companys i sota la supervisió dels seus entrenadors a través d’una aplicació. Conclosa la sessió, a partir de les 11.00 hores, els prometedors jugadors substitueixen els pesos pels llibres de text i se centren en els seus estudis fins a que arriva l’hora de menjar.

De 13.30 a 16.00 hores, disposen de temps suficient per a menjar i descansar abans d’afrontar les activitats de la tarda. De 16.00 a 17.30, els jugadors aborden, amb ajuda dels seus entrenadors, el treball individual d’objectius amb tasques molt diverses com la revisió d’accions de partit.

TEMPS D’OCI / Conclòs el treball esportiu i fins a les 18.00 hores, els canterans del Villarreal disposen d’una estona per a berenar tranquil·lament abans de reprendre els estudis durant aproximadament una hora més. A les 19.00, i fins a l’hora de sopar, els jugadors groguets aprofiten per a dur a terme tot tipus d’activitats d’oci, com parlar amb els seus amics, jugar a la consola, llegir llibres o gaudir de sèries de TV.

No és fins a les 21.00 hores quan arriba el moment del sopar. L’alimentació dels jugadors és similar a la que els canterans porten en la residència de la Ciutat Esportiva. Una dieta equilibrada i molt variada que aporta els nutrients necessaris per a afrontar amb total garanties l’exigent rutina dels jugadors.