L’hoquei continua sent un dels esports amb futur a Orpesa gràcies al nou Club Hockey Playas Orpesa, que ha prés el relleu del CPILC (Club Patín In Line Castellón).

Durant els darrers anys el CPILC s’havia fet un nom, fomentant l’hoquei a Orpesa amb un bon nombre d’equips de base i aconseguint molt bons resultats en les diverses competicions. CPILC era sinònim d’hoquei a Orpesa, per la qual cosa la desaparició d’aquest club a finals de la darrera temporada havia deixat la població òrfena d’aquest esport.

Per a posar-hi remei a aquesta situació, un grup de pares dels joves que formaven part dels equips de base del CPILC es van posar mans a l’obra i han creat el nou Club Hockey Playas Orpesa, amb el divertit sobrenom d’Orcas.

La presentació oficial del nou club va tindre lloc a finals del darrer mes d’octubre, amb la presència de familiars dels jugadors i molts aficionats a l’hoquei. També va acudir la regidora d’Esports, Sonia Bellés, qui els va agrair el seu treball per l’esport.

L’acte va tindre com a escenari el poliesportiu Carlos Taulé, i va concloure amb la disputa del partit de lliga entre l’equip prebenjamí del nou club i els Taurons de Nules, amb victòria per als d’Orpesa després d’un emocionant encontre.

El club està presidit ara per un dels pares, Esaúl Espinosa, i són ells mateixos qui el dirigeixen, amb la qual cosa tenen un major control de tots els aspectes.

Aquesta primera temporada han aconseguit reunir 24 jugadors i han format dos equips. D’una banda, compten amb un prebenjamí, mentre que l’altre conjunt està format per jugadors de les categories juvenil, junior i senior. Tots ells multipliquen esforços per a competir en fins a quatre lligues alhora: juvenil, junior, lliga autonòmica i Plata.

Això vol dir, tal com explica el seu president, que «fa unes jornades vam jugar quatre partits seguits contra l’Hockey Club Castelló, i mentre que ells ho van fer amb quatre equips diferents, un per a cada categoria, nosaltres vam jugar els quatre partits amb els mateixos jugadors». Tot i això, les coses no els van gens malament i són segons en totes les lligues.

Són conscients de que aquest nou projecte esportiu acaba de posar-se en marxa, però el futur sembla garantit. Així, han creat una escoleta de patinatge i hoquei, que ja té 25 xiquets. El principal objectiu, ja per a la propera temporada, és crear un equip benjamí i un altre infantil.