La integritat i l’educació en valors són uns dels grans pilars de la #CanteraGrogueta, la qual no només treballa per a formar futbolistes, sinó que també centra els seus esforços en la formació integral de persones. Aquesta setmana els equips alevins, infantils, cadets i juvenils de l’escola de futbol base del Villarreal CF han rebut un instructiu i enriquidor taller d’Integritat, organitzat per LaLiga i impartit per Óscar Marín, membre del Departament Oficial d’Integritat d’aquest prestigiós organismo esportiu.

Durant la ronda de col·loquis, els joves jugadors groguets i els seus respectius tècnics, que van passar fins a cinc torns, es van mostrar visiblement interessats en la matèria, la qual es centrava en aspectes directament relacionats amb la pràctica esportiva i el seu desenvolupament.

El primer bloc de les conferències va consistir en abordar la gran importància del joc net. El ponent de LaLiga es va encarregar d’il·lustrar amb múltiples exemples la trascendència d’aquesta pràctica, la qual suposa un reforç i una ajuda al creixement personal i esportiu.

A continuació, Óscar Marín es va referir als joves jugadors groguets per a tractar temes molt relevants tant dins com fora del terreny de joc. Així, es va centrar en el respecte cap als rivals, àrbitres i els propis companys d’equip, així com el rebutj cap a les actuacions racistes, masclistes o discriminatòries cap a qualsevol col·lectiu o individu.

Un altre dels temes estrela d’aquesta conferència va ser l’ús de les xarxes socials. Els jugadors del Submarí van rebre consells molt útils sobre com comportar-se en el món digital i evitar així els perills presents i futurs que entranyen aquest tipus de mitjans i aplicacions.

apostes / Per últim, Óscar Marín va advertir sobre els nombrosos problemas que poden generar les apostes esportives, posant el focus, principalment, en l’adicció i la ludopatía. A més, l’expert en Integritat també va alertar sobre la prohibició d’apostar per part de les persones vinculades a clubs professionals sobre qualsevol de les competicions i categories en les que competeix l’entitat esportiva en qüestió.