UNA PEL·LÍCULA:

AVATAR.

UNA AFICIÓ:

VIATJAR

UN MENJAR:

PASTA.

UN VIATGE:

AUSTRÀLIA.

UN ESPORT:

EQUITACIÓ.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2001 (16 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE BATXILLERAT A L’IES SOS BAYNAT.

TRAJECTORIA: CAMPIÓ D’ESPANYA 2017 AMB EL CADET DEL CV L’ILLA-GRAU. VA PARTICIPAR AMB LA SELECCIÓ ESPANYOLA SUB-17 EN EL CAMPIONAT D’EUROPA 2017. JA HA DEBUTAT AMB EL PRIMER EQUIP.

Amb 16 anys Álvaro Mateu Tena s’ha convertit en una de les majors promeses del volei castellonenc. Format a la base del CV L’Illa-Grau, el darrer 2017 ha sigut sens dubte el seu millor any. Va debutar amb el primer equip, va ser campió d’Espanya amb el cadet i va jugar l’Europeu amb la selecció.

—Com vas arribar al volei?

—He practicat molts esports, com tenis, natació o equitació, però fa uns set anys a la meua escola van començar a fer volei, uns amics es van apuntar i em va abellir provar-ho. La veritat és que la majoria d’esports m’acaben avorrint però el volei em va enganxar.

—Quina és la teua posició?

—Jugue de receptor, encara que amb la selecció espanyola els dos darrers anys he jugat de líbero.

—Què se’t dóna millor?

—Rebre i també defendre.

—Què tractes de millorar durant els entrenaments?

—El bloqueig, ja que sóc un poc desordenat, i també tracte de donar-li més potència al traure.

—Quin objectiu teniu enguany?

—És la meua primera temporada com a juvenil i aquest cap de setmana tenim un partit molt important, ja que si guanyem podrem jugar la final autonòmica, en la que et pots classificar per al Nacional.

—La darrera temporada ja vas debutar amb el primer equip. Com va ser la experiència?

—Em van acollir molt bé, encara que vaig notar molt el canvi, ja que era cadet de segon any i el ritme d’ells era molt més ràpid, calia atendre molt a les jugades. Enguany he decidit centrar-me en el juvenil perquè als estudis m’exigeixen més, però espere poder tornar en el futur.

—Com vau guanyar el Nacional?

—Vam fer una gran temporada amb el cadet en la Comunitat Valenciana. Després, en la final del Nacional estàvem 2-2 i en el tie-break perdiem per 13-9, però vam apretar i vam guanyar 13-15.

—Com vas viure l’Europeu a Turquia amb la selecció espanyola?

—Va ser una passada, tota una experiència. A Europa hi ha molt nivell i m’agradaria tornar.