El júnior A del Nou bàsquet Castelló va revalidar el títul de campió de la Copa Júnior Femení Preferent, torneig que es va jugar el darrer cap de setmana a Dènia.

Les castellonenques, que van guanyar en la final el CDSC Godella per 73-58, tenen a més el premi afegit d’acaronar amb els dits l’ascens a la màxima categoria per a la propera temporada. Ho aconseguiran sempre que quan acabe la competició en el seu grup ocupen una de les places que donen accés als quarts de final del Campionat Preferent.

El pavelló Joan Fuster de Dènia va ser l’escenari de la Copa, amb l’organització del Dènia Bàsquet. El NBF va debutar el divendres amb una espectacular victòria per 90-27 davant el V-74 Villena ‘Cerezas Molina Azorín’, la qual cosa deixava clar que buscaven repetir el triomf de fa un any.

En semifinals, nova exhibició davant el Safadi UBF Torrent, al qual es van imposar per 67-36. El darrer obstacle va ser el CDSC Godella, rival en una final que no va decebre. El primer quart va servir com a presa de contacte, amb el Godella dominant el rebot i el NBF aguantant amb contracolps.Ja en el segon periode les de Castelló van traure profit d’un joc ràpid davant les dificultats de les valencianes en defensa, però aquestes van millorar i al descans l’avantatge del NBF era només de quatre punts.

emoció fins al final / Després del descans les de la capital de la Plana se’n van anar en el marcador. Un triple i diversos contracolps consecutius les van portar a una màxima diferència d’onze punts, la qual cosa va obligar el rival a demanar temps mort per a aturar eixa dinàmica. Objectiu aconseguit, ja que la nova defensa del Godella li va crear problemes al NBF, que va veure com la seua renda es reduia a només tres punts a la fi del tercer quart. En el periode final les jugadores que dirigeix Álvaro Gimeno van donar un pas endavant i definitiu per a assegurar el trofeu, i a més Claudia Miranda va ser dessignada com a MVP de la final.

Però a Dènia no va brillar només el júnior A. El júnior B del NBF també va disputar el torneig i es va plantar en semifinals després d’eliminar en un partit molt igualat el conjunt amfitrió per 58-56. El pavelló es va omplir per a animar l’equip local, però el NBF es va distanciar en el tercer quart amb rendes superiors als 10 punts. El Dènia va reaccionar i es va posar un punt per davant a falta de dos minuts per al final, però les de Castelló van jugar amb encert per a classificar-se. Ja en semifinals, tot i la seua il·lusió, el Godella va demostrar ser un rival dur i va trencar el partit amb la seua defensa.