Era una notícia que s’esperava des de fa dies, quan es va comunicar per part de la RFEF que el futbol no professional no anava a reprendre la competició i que, per a establir els ascensos en diverses categories, s’anaven a regir pels llocs que els equips ocupen en la taula classificatòria. Doncs bé, el juvenil A del CD Castellón, com a líder del grup VIII de la Lliga Nacional, ja és sens dubte nou equip de Divisió d’Honor, la màxima categoria i la més atractiva per als jovens futbolistes.

Una categoria que marca molt a la majoria dels jugadors, i una divisió a la qual el CD Castellón ha arribat a jugar fins a 40 temporades. La 2020/21 serà la 41ª i la província castellonenca tornarà a comptar amb tres representants: Villarreal, vigent campió, Roda i la pròpia esquadra albinegra de la capital de la Plana. A més, per primera vegada en la història tindrà 20 equips, per la qual cosa s’incrementarà el nombre de descensos per al pròxim curs futbolístic.

El Castellón va ser campió del grup III la temporada 1980/81 i semifinalista de la Copa del Rei, caient eliminat pel Real Madrid. Després, en la 1994/95, l’esquadra castellonenca va quedar segona de grup. Fins a cinc descensos de categoria ha viscut el juvenil albinegre, però la majoria d’ells en els 25 últims anys. Els orelluts acumulen 1.087 partits en la màxima categoria juvenil, amb 439 triomfs, 232 empats i 414 derrotes. Les tres últimes campanyes les ha militades en el grup VIII de Nacional, categoria en la qual porta set campanyes: 215 partits, 111 triomfs, 46 empats i 58 derrotes.

plantilla competitiva / El juvenil albinegre ha comptat amb una plantilla molt compensada i el seu entrenador ha utilitzat un total de 24 futbolistes, sent el migcampista Alejandro Fuentes el jugador que ha disputat més minuts (2.165) i a més s’ha mostrat com un dels líders de l’equip. El capità benicarlando Sergio Miñana, central o migcampista defensiu, ho va jugar tot fins que es va lesionar (1.890), els mateixos que l’altre central Hugo Bacharach.

Jugadors molt interessants com Albert Nuñez, desequilibrant per la banda i amb gol (8), o un futbolista fi i talentós com és el cas de Luis Marcelino, forjat en les categories inferiors. Un lateral de qualitat és Brian Campos, mentres que el vallero Sergio Villalba va tardar moltes jornades a poder debutar per una lesió. Davant, dos atacants de casta i garra com el benicarlando Pau Ferrer, màxim golejador (9), i lligat pel Valencia per al seu juvenil A 2020/21. O el grauer Marc Albiol, sempre oportunista en l’àrea.