Castelló de la Plana i el CN Azahar Sincro han entrat en el privilegiat grup de ciutats i clubs que han organitzat un Campionat d’Espanya de natació artística. L’Azahar ja està ubicat en el mapa. I amb raó, ja que el Campionat d’Espanya de Clubs Aleví i Infantil disputat a la piscina Gaetà Huguet el darrer cap de setmana, amb 638 participants, ha marcat un nou récord en aquesta disciplina per nombre de participants, segons informa la RFEN. Dennis González (Kallípolis) també mereix una menció, ja que va ser l’únic nadador i va quedar l’onzé classificat en figures infantils.

Un total de 42 clubs de quasi tot el país van arribar a la Plana amb 268 alevins i 370 infantils que lluitaven per quatre títols: Figures aleví (or per a Jana Francisco, del CN Granollers), Figures infantil (or per a Aitana Crespo, del Sincro Retiro), Combinat aleví i Combinat infantil (dos ors més per al CN Granollers).

L’Azahar Sincro, el club local que col·laborava en l’organització junt amb el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló i la RFEN, es va quedar a les portes de pujar a Primera Divisió en categoria aleví (lloc 17é d’Espanya entre 22 participants, quan classifiquen els primers 16). El Sincro Ourense li va furtar eixa plaça per només 1,5 punts. Per la seua banda, el combinat infantil castellonenc va concloure en el lloc 20é entre 32 combos i també haurà de lluitar a l’estiu en el campionat de Promoció.

El campionat va estar dominat per complet pels clubs catalans i, de fet, es va donar la curiosa circumstància de repetir posicions de podi tant aleví com infantil. El guanyador en les dues categories, el nou campió d’Espanya d’hivern, és el CN Granollers amb una rutina que va aconseguir 67 punts de valoració en aleví, mentre que el combinat infantil també va penjar-se l’or amb una rutina que va sorprendre a tot el públic que omplia la piscina de Gaetà Huguet i que va arribar als 80 punts, una xifra espectacular. La plata va ser, en ambdues categories, per al CN Kallípolis de Barcelona, que va totalitzar 66 punts en aleví i 78 en infantil. El CN Sabadell es va haver de conformar amb el bronze, amb 64 punts en aleví i 76 punts en infantil.

Les medalles i trofeus van ser lliurats per un comité d’excepció integrat pel president de la RFEN, Fernando Carpena, qui va estar acompanyat pel president de la FNCV, Marco Rivera, així com el regidor d’Esports de Castelló, Omar Braina. El CN Azahar, abans d’encetar-se la jornada final i aprofitant que era el Dia de la Dona, va llegir un manifest en favor de la igualtat.