UNA PEL·LÍCULA:

EL JUEGO DE ENDER.

UN LLIBRE:

AFTER.

UN MENJAR:

LA PASTA.

UN VIATGE:

AUSTRÀLIA.

UN ARTISTA:

KHALID.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2003 (16 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA QUART DE L’ESO A L’IES PENYETA ROJA DE CASTELLÓ.

TRAJECTÒRIA: CAMPIONA D’ESPANYA SUB-16 2018 EN 60M TANQUES I 110M TANQUES. PRIMER LLOC AMB L’EQUIP DE RELLEUS FEMENÍ 4X100 EN LA PRIMERA JORNADA DE DIVISIÓ D’HONOR 2019.

La jove Carmen Ferrara García s’ha convertit gràcies a la seua velocitat en una de les majors promeses del Playas de Castellón des que debutara l’any passat amb el primer equip en la Lliga de Divisió d’Honor amb només 15 anys.

—Com vas arribar a l’atletisme?

—En l’escola guanyava quasi sempre que feien curses. A més, una amiga feia atletisme i vaig anar a veure-la, em va agradar i em vaig apuntar al Playas. Això va ser fa uns set anys, i l’any següent vaig començar a Penyeta Roja.

—A quines proves t’has orientat?

—Se’m dona bé la velocitat, soc ràpida i sempre m’han agradat les tanques, així que m’hi he centrat.

—Amb quin èxit et quedes?

—Amb els títuls de campiona d’Espanya de l’any passat en 60m tanques i 110m tanques, aquest darrer amb rècord inclòs del campionat, 13.95 segons, que és la segona millor marca d’Espanya.

—Què vas sentir llavors?

—La veritat és que arribava als nacionals amb molt bones marques, però tot i així no m’ho esperava.

—Fa un parell de setmanes vas ser primera amb l’equip de relleus femení 4x100 en l’inici de la Lliga de Divisió d’Honor, però ja hi vas participar l’any passat en el teu debut amb el primer equip. Com va ser?

—Sobretot amb molts nervis, tenia només 15 anys i era la més jove de tot l’equip, em preocupava fer-ho tot bé, però va estar guay.

—Quins objectius tens ara?

—Aquest cap de setmana participe en el Campionat d’Espanya sub-20 en 100 lliures i relleu 4x100, tot i que l’objectiu principal són l’autonòmic i nacional sub-18.

—Què suposa que Castelló aculla la Copa d’Europa de clubs?

—Segur que ho veurà molta gent perquè hi ha atletes amb molt nivell. M’agradaria assistir-hi, però em coincideix amb el Nacional.

—Amb quines expectatives vas a l’estiu a l’Olimpiada de la Joventut?

—Tinc molta il·lusió perquè és la meua primera competició internacional. Està difícil, però buscaré la meua oportunitat.