UNA PEL·LÍCULA:

INVENCIBLE.

UN LLIBRE:

LA HISTÒRIA INTERMINABLE.

UN MENJAR:

LA PASTA.

UN VIATGE:

AUSTRÀLIA.

UN ARTISTA:

TABURETE.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2001 (16 ANYS), LOGRONYO.

ESTUDIS: FA SEGON DE BATXILLERAT A L’IES VIOLANT DE CASALDUCH DE BENICÀSSIM.

TRAJECTÒRIA: ENGUANY HA SIGUT MEDALLA DE BRONZE AL CAMPIONAT D’ESPANYA A L’AIRE LLIURE DE 2.000 METRES OBSTACLES I DESÈ A. CAMPIONAT D’EUROPA EN LA MATEIXA DISCIPLINA.

La inesgotable font de talents per a l’atletisme de la base del CA Playas de Castellón continua brollant sense fi. Un dels últims talents que n’han sorgit és l’atleta Pedro García Palencia, veí de Benicàssim des dels quatre anys d’edat, el qual ha donat un pas avant enguany amb un tercer lloc al Nacional a l’aire lliure de 2.000 metres obstacles i un desè a l’Europeu.

—Com vas arribar a l’atletisme?

—Vaig començar amb uns amics, entrenant amb el Playas per a entrar a Penyeta Roja. També jugava a futbol, però des de cinquè de Primària em vaig centrar ja per complet en l’atletisme.

—Quines disciplines practiques?

—En pista coberta, 3.000 i 1.500 metres, i a l’aire lliure els 2.000 metres obstacles, que és el que més m’agrada ja que és un repte diferent a còrrer per pista, és un esport molt més complet.

—T’esperaves el bronze al Campionat d’Espanya?

—En part sí, pel treball que havia fet enguany. A més, els dos primers anaven a l’Europeu, tot i que jo ja tenia la mínima. Però em vaig quedar amb cert mal sabor de boca ja que vaig tindre molt a prop la plata. Anava al costat del primer i per davant del tercer quan vaig caure a la darrera ría, i tot i que ho vaig donar tot, vaig ser tercer.

—Com vas viure l’Europeu?

—Era la primera vegada que hi participava i va ser una experiència molt bona. Coneixes a nous amics, gent d’altres països, i me n’he adonat de fins on puc arribar-hi.

—Quins objectius tens enguany?

—Vull començar fort amb el cros, que sempre m’ha agradat. En pista coberta m’agradaria millorar la marca en 3.000, i a l’aire lliure m’estrene en júnior, així que tinc que adaptar-me al 3.000 obstacles.

—Quina és la clau per a tindre bons resultats en els obstacles?

—Has d’aconseguir una bona tècnica en el pas per la ría i els obstacles, i mantindre el ritme. A mí el que em costa es la ría, de fet en tres nacionals he caigut en la darrera.

—Com veus el teu futur esportiu?

—Vull anar any a any, veient com evolucione i tractant sempre de donar el millor de mí.