Portar el braçalet de capità sempre és una gran responsabilitat. Més encara en un grup jove, que lluita per superar etapes que li porten al futbol d’elit. Amb orgull, el porta Antonio Leal, un dels referents del Villarreal C.

En el verd, aquest futbolista gadità de tan sols 20 anys s’exerceix com a defensa central. «Sempre he estat tot un apassionat del futbol. La meua trajectòria ha estat diversa. Vaig començar en l’equip del meu poble, després en infantils vaig jugar al Cadis, però més tard vaig decidir tornar-me a Villamartín. Posteriorment, em va sortir l’oportunitat de jugar al Juzzt i ja en etapa juvenil em va fitxar l’escola del Villarreal», ressalta el groguet.

Per Leal, la seua arribada a Vila-real, va ser tot un salt de qualitat: «D’un dia a un altre, em vaig veure jugant en diverses categories per baix del nivell de l’elit. Les instal·lacions, el nivell, la professionalitat... Va ser un gran pas cap endavant. Al principi, em va costar un poc adaptar-me, però a partir de la tercera jornada ja vaig entrar en una dinàmica molt positiva, vaig debutar i, després, va ser tot molt més rodat».

La família sempre ha estat un dels pilars fonamentals de la vida d’Antonio Leal: «Sempre m’he recolzat molt en la meua família. Sempre han estat molt implicats i crec que també han sentit molt orgull. Sempre m’han donat suport en els bons moments, però sobretot en els dolents».

Aquesta temporada, Antonio Leal s’ha erigit en un dels homes claus del segon filial groc, dirigit per Pere Martí: «Ell és una de les persones que més ha confiat en mi. Tinc molt que agrair-li. M’ha donat molts consells que considero claus en el meu creixement com a futbolista».

Com tot jugador jove, Leal també compta amb referents que actuen en la seua mateixa demarcació: «Com ídols tinc a Sergio Ramos i Thiago Silva. Sempre m’han agradat molt i m’he intentat fixar en ells».

Antonio Leal és una persona familiar, que compagina la seua tasca en el camp amb els seus estudis a la UJI: «Sempre he estat una persona familiar. M’agrada molt veure sèries i pel·lícules. Però no tot és diversió,també estudi magisteri a l’UJI. En el futur m’agradaria ser mestre de Primària. Especialment, mestre d’Educació Física».