Qui va dir que no es pot entrenar des del confinament? Doncs sí, per a aprendre no és necessari més que tindre ganes i bona voluntat per a això. Les xiques del CN Azahar Sincro no volen estar parades i malgrat que no és possible treballar en una piscina, si ho és conéixer com treballa una nadadora que aspira a ser olímpica i és internacional absoluta amb la selecció espanyola, com Alisa Ozhogina.

La hispana-russa, candidata a disputar els Jocs Olímpics de Tòquio 2021, va recomanar a les castellonenques sacrifici i constància per als entrenaments a casa durant el confinament provocat per la crisi sanitària internacional del coronavirus.

El viatge virtual de la nadadora internacional fins a Castelló de la Plana ha sigut possible gràcies a la Real Federació Espanyola de Natació. Ozhogina, nadadora del Sincro Sevilla, campiona d’Espanya, medallista en l’Europeu júnior i finalista en mundials absoluts, va ser la triada per a entrevistar-se amb quasi 40 nadadores del Azahar. La esportista, als seus 19 anys, segueix els seus entrenaments a casa com les castellonenques i, de fet, va aprofitar la seua experiència com a nadadora d’elit per a donar bons consells. «Durant aquesta quarantena trac la meua motivació de les meues companyes, de les fotos o els vídeos que pengen. Això anima bastant. A més, les competicions es faran algun dia i per això hem de continuar treballant. Això és com un estiu. Cal aprofitar per a entrenar perquè, en cas contrari, quan tornem, tot serà més dur», explicava.

Alisa va donar ànim a les nadadores (van participar en la videoconferència alevins, infantils i júniors). Ara, malgrat estar confinada a la seua casa de Sevilla, entrena tots els dies, de tres a quatre hores de gimnàs diàries a les quals suma sengles de treball de rutina, equip i duo. «Només descansem el diumenge, encara que aqueix dia tenim 30 minuts de ioga», afig.

La nadadora del Sincro Sevilla també va explicar com supera els nervis en la competició. «Soc una persona molt tranquil·la i no solc alterar-me en els campionats, però el meu consell és sempre pensar en positiu, pensar que tot eixirà bé i confiar en una mateixa». I la norma li serveix igualment per als entrenaments, per a la vida quotidiana. Alisa va confessar en el seu viatge virtual fins a Castelló que «he tingut molts moments en que haguera abandonat, però com m’agrada tant la sincro, acabes comprenent que tot el que val la pena exigeix un sacrifici».

Les nadadores del CN Azahar, que després de la videoconferència, van realitzar un entrenament conjunt, van eixir de l’experiència amb renovat ímpetu per a combatre el confinament.