L’aigua s’ha convertit en el seu mitjà natural. Són les més de mig centenar de nadadores que integren la secció Promoció del Club Natación Azahar Sincro de Castelló, una pedrera d’il·lusions però també de perseverància, esforç, compromís i treball en equip. Són uns valors que guien el club en totes les categories i que ja s’inculquen des de la base.

Totes elles dediquen hores i hores a perfeccionar la tècnica i a preparar les rutines, les coreografies de combos i equip que després desperten els aplaudiments del públic en les exhibicions o competicions en les quals participen. La secció Promoció és clau per a un club com l’Azahar Sincro, que sap de la importància d’abordar tant aspects tècnics i esportius com d’inculcar valors que són molt necessaris per a la pràctica d’un esport com la natació artística el qual requereix de moltes hores d’entrenament.

Però l’esforç paga la pena.L’Azahar Sincro s’ha posicionat com un dels millors clubs de la Comunitat Valenciana en els campionats autonòmics de Promoció. La darrera temporada les castellonenques van aconseguir diversos èxits: plata en duet benjamí, bronze en duet prealeví, plata en duet aleví, bronze en solo aleví, plata en combo prealeví i bronze en duet júnior.

bons resultats / Aquesta temporada també es va iniciar amb importants resultats en el campionat autonòmic de figures. En categoria benjamí Naiara Safont va ocupar la quarta posició i Lidón Ortiz es va situar en el dotzé lloc. En prealeví Ruth García va quedar la 39a. En aleví, Sofía Cherevata es va situar en 24a posició i Olga Rius va aconseguir la quarta plaça en infantil. Però va ser la categoria júnior on van arribar els millors resultats amb una segona plaça per a Violeta Alagarda i un tercer lloc per a Irene Cañete.

El club castellonenc és a més pioner en la sincro masculina, ja que té els dos únics nadadors de la sincro valenciana. La sincro masculina és cada volta més valorada i ja s’han estrenat en competició els duets mixtes.

La secció Promoció -entrenadores, nadadores i club en general- està ja bolcada en la preparació del proper Campionat Autonòmic de Promoció Rutines 2019, que es celebra aquest mateix cap de setmana. Serà una nova oportunitat per a demostrar el talent que atresoren les nadadores castellonenques. L’Azahar Sincro és conscient que el projecte del club s’edifica sobre la base de la secció Promoció, l’escola de nadadores on tenen el seu primer contacte amb la natació artística i des d’on se les acompanya en la seua trajectòria esportiva i personal. Tota una pedrera d’il·lusions que demostra el potencial de la natació artística a Castelló.