La XVI Copa Promoció Cadets Miguel Manrubia ha tornat a reunira a la província de Castelló a les majors promeses del ciclisme.

Aquesta edició ha tingut com a triomfador absolut Juan Ayuso (Ginestar-ULB Sports), el qual s’ha imposat a les quatre proves disputades. El primer cap de setmana la competició va tindre lloc a Betxí, amb el VII Memorial Jaime Pelegrí de 43 qm, i a Segorbe.

El darrer dissabte el pelotó va arribar a la Vall d’Uixó, on van completar 15 voltes a un circuit ràpid. El gran ritme del grup va impedir qualsevol fugida i Ayuso va aconseguir la tercera victòria parcial en un esprint masiu per davant de Gerard Montoro (Giménez Ganga-Primoti) i Francesc Benassar (AEL-Respetad 1,5 metros). Per la seua banda, Juan Marín (Valverde Team) es va adjudicar les tres metes volants i va guanyar la general.

El final de la Copa Miguel Manrubia es va celebrar a Sant Joan de Moró amb una contrarellotge individual de 6,3 qm, on Ayuso va trencar el crono amb un temps de 9 minuts, a una mitja de 42 qm/h. El podi el van completar a 31 segons Vicent Granenkamp (Port Hotels-Grupo Sime) i a 32 Marc Cabedo (Giménez Ganga-Primoti).

Ayuso va completar així el seu pòquer i a més va guanyar la general de la muntanya i la regularitat. Marc Terrassa (CC Petra) va ser el millor de Primer Any, mentre que Marc Cabedo (Giménez Ganga-Primoti) va ser el millor provincial i el Ginestar-ULB Sports el millor club, per davant del del Giménez Ganga-Primoti i el Grupo Deportivo Llopis.