Quan es fa referència a l’esport de l’handbol en Vila-real, és imprescindible parlar del Club Handbol Vila-real. Fundat en 1968, aquest any complirà 50 anys, amb una lenta però paulatina implantació de l’esport del baló a ma en la ciutat, on en els últims anys s’ha produït un gran augment de llicències.

Aquesta temporada passa de les 200 i això suposa que té un total de 14 equips de totes les categories, i en alguna categoria més d’un. La temporada vinent, després de molts anys, tornarà a tindre un equip sènior femení. I el futur és molt engrescador ja que més de 60 xiquetes juguen a handbol esta temporada.

Pel que fa a la part masculina, des dels més xicotets, prebenjamins i benjamins, tenen dos equips d’alevins, infantil, cadets i un juvenil compartit amb el Handbol Betxí, pel que fa a la base. Però l’H. Vila-real té també un equip de veterans de gran nivell que la temporada passada van ser campions autonòmics. També hi ha un sènior B, on acaben de foguejar-se el joves abans de passar al primer equip.

Aquesta temporada la contractació de Toni Malla com a director esportiu de tot el club i entrenador del primer equip, ha suposat un salt qualitat tan a nivell tècnic com organitzatiu. Tots els equips tenen un esquema semblant de joc, sobretot en defensa, i a més de la promoció dels joves talents fins al primer equip, també han sigut importants alguns fitxatges. Classificatòriament es troba a 2 punts d‘eixir de la zona de descens, i en una primera volta de tempteig, aprenentatge i fixació de sistemes i tàctiques, ha perdut quatre partits d’un gol i tres partits de tres gols. Així les expectatives són molt positives i el club confia plenament en mantindré la categoria i aspirar a més la temporada vinent.

Al final de la temporada passada va faltar un membre important pel club, com a tècnic i directiu, però també a nivell personal i humà, exjugador, entrenador d’alevins i amic de tots dins del club, Sergio Manzanet, Chencho. Enguany, amb motiu del 50é aniversari, s’organitzarà un torneig de base Memorial Chencho, per a recordar-lo com es mereix.

NOM DEL CLUB:

CLUB HANDBOL VILA-REAL.

ANY DE FUNDACIÓ:

1968.

PRESIDENT:

ABEL RICO.

PAVELLÓ:

CENTRE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA.

EQUIPACIÓ:

ROJA I BLANCA.

PRIMER EQUIP:

PRIMERA ESTATAL. GRUP E.