Les festes tan emotives que estem a punt de celebrar poden tornar-se molt dures per tots aquells que passen per un mal moment econòmic. Per això en la recta final de l’any també es multipliquen les iniciatives solidàries, i el món de l’esport és un dels més actius en aquest tipus de propostes.

El Club Vinaròs Servol de bàsquet ha tornat a organitzar un esdeveniment ja tradicional, Encistella amb un joguet, amb el qual es tracta de recollir joguets per als xiquets més desfavorits, per a que ells també tinguen els seus regals de Nadal i Reis Mags.

El tècnic del club, Ray Santana, recorda que aquesta iniciativa va tindre el seu orige fa quasi una dècada, quan Isaac Chaler era el president del club vinarosenc. Així, explica que aleshores l’entitat esportiva «volia involucrar-se més amb la societat de la ciutat i col·laborar amb tot allò que es puguera».

Va ser així com cada Nadal van començar a recollir joguets, i un parell d’anys després es va organitzar la primera edició del torneig Encistella amb un joguet. Santana assenyala que «cada jugador dels equips de base del nostre club portava un joguet i a més es convidava a d’altres clubs, com el Peñíscola i l’Alcanar, i els seus jugadors també portaven regals».

La iniciativa ha anat guanyant força, encara que enguany no s’ha pogut celebrar el torneig, així que es va aprofitar el partit del primer equip, el Gil Comes Vinaròs, davant el CB L’Horta Godella per a recollir els regals, tant per part dels 150 jugadors de base, com d’entitats locals, per a Cáritas.