El jove Iván Morante és una de les grans promeses de la #CanteraGrogueta. El jove futbolista castellanolleonès s’ha convertit en el motor d’un Juvenil A que somia amb tornar a alçar el competit títol de lliga del Grup VII de la Divisió d’Honor Juvenil. El migcampista, internacional amb les categories inferiors de ‘la Roja’, ha estat titular en les cinc jornades transcorregudes fins a la data, jugant la totalitat dels minuts disputats pel Juvenil A.

Morante és un complet migcampista posicional, dels quals fa jugar l’equip i converteix en millors futbolistes als seus companys. Aquest espigat jugador canalitza i distribueix el joc del il·lusionant conjunt dirigit per Miguel Ángel Tena, que està signant un excel·lent inici de Lliga, havent aconseguit quatre triomfs en cinc partits.

SOMNI ‘GROGUET’ // El migcampista lleonès de 17 anys té ‘ADN’ Villarreal CF. Procedent del CD Ejido, club en el qual va donar els seus primers passos, Iván Morante va recalar a la factoria de talent groga fa cinc temporades, quan tenia 12 anys. L’interès del Villarreal CF per ell va ser tot un «somni» per a l’actual jugador del Juvenil A. «Quan es van fixar en mi, va ser tota una il·lusió. Sense pensar-m’ho dues vegades, vaig fer les maletes i vaig arribar a la Residència de la Ciutat Esportiva. Allà, la meua vida va canviar per complet, situació que no és senzilla, però amb el pas del temps puc afirmar que va ser una decisió encertada», explica Morante, mirant enrere i rememorant els seus primers dies com a jugador del Submarí Groc.

«Ací hi ha molt bon ambient. Estàs envoltat de gent amb la que pots compartir experiències increïbles. Trobe a faltar la meua família i amics, especialment als meus pares, que sempre m’han donat suport. En el Villarreal CF, el meu dia a dia és molt entretingut», manifesta Morante, que a més, comparteix quines són les seues aficions favorites més enllà del futbol: «Com a tots els xics de la meua edat, m’agrada passar temps amb els meus amics i també jugar a la consola».

UN XIC EXEMPLAR // A més de ser un futbolista talentós amb precisió en la passada i hàbil en la faceta de contenció, Iván Morante també és un crac a l’institut: «Dedico gran part del meu temps als estudis. Curs 2n de Batxiller i la veritat és que sóc i sempre he estat bon estudiant». El jugador del planter groc somia amb ser futbolista professional i vestir els colors del Villarreal CF en el Estadi de la Ceràmica. No obstant, si no ho aconsegueix, vol seguir vinculat a l’esport de manera professional: «El futbol es la meua gran passió, però si no puc treballar en açò, m’encantaria treballar en una professió que, d’alguna manera, estiga vinculada amb el món de l’esport».

El capità groc Bruno Soriano és un referent per a Iván Morante. El ‘21’ del Submarí és el mirall en el qual s’ha mirat des que va arribar al Villarreal CF: «És tota una referència. Mai vaig tenir un ídol fins que vaig arribar ací i em vaig fixar en ell i en el seu joc. Jo jugo en la seua posició, és esquerrà com jo i és un model a seguir».

EXPERIÈNCIA EUROPEA // Durant la seua breu, però intensa trajectòria esportiva, Morante ha viscut una infinitat d’experiències sobre el terreny de joc. Moltes d’elles, defensant la samarreta del Villarreal CF, però també jugant amb l’elàstica de la Selecció Nacional. De tots els moments viscuts com a futbolista, recorda amb més il·lusió la seua participació a l’Europeu Sub-17 que va disputar amb la Selecció Espanyola aquest any. «És un orgull poder posar-te la samarreta espanyola i representar al teu país en una competició tan important», explica Morante, que també ha estat internacional amb la Selecció Nacional Sub-16.