Una jornada inoblidable. El Villarreal C va realitzar una nova visita a Aspropace Castelló, un centre que treballa amb persones que tenen paràlisi cerebral. Els futbolistes groguets June Ahn, José Manuel Vivancos, José Manuel Arias Copete, Bruno Rodríguez, Josele Martínez i Dani Ruiz van acudir fins a la residència per a completar l’activitat emmarcada en la iniciativa Endavant Igualtat, per la qual els diversos equips de futbol-11 groguet apadrinen un centre especial de la província de Castelló.

dos grups / Durant la visita, els jugadors es van dividir en dos grups i van realitzar diverses activitats organitzades per Aspropace per a l’ocassió.

El primer grup, format per Ahn, José Manuel i Copete, va destinar la visita a passar una bona estona jugant a la botxa. «És un joc paregut a la petanca. Els jugadors del Villarreal s’han comunicat molt bé amb ells. No només han jugat, sinó que han anat un pas més enllà, practicant alguna tàctica. Per exemple, han apartat les boles de l’equip contrari, s’han apropat per a que el rival puga posar la pilota, és a dir, han desenvolupat accions més complicades», apunta Juan Llamas, cuidador del centre.

Més tard, el segon grup de jugadors del filial groguet, integrat pels joves Josele Martínez, Bruno Rodríguez i Dani Ruiz, es va posar el banyador i es va tirar a la piscina amb alguns dels residents del centre. «Nosaltres venim a ajudar-los a ells, però al final els que eixim més gratificats d’aquesta experiència som nosaltres. Aquestes visites ens serveixen per a eixir de la nostra zona de comoditat i ens vé molt bé», raona Josele Martínez, porter del Villarreal C.

ferramenta terapèutica / «Hi ha molts jugadors als que ja coneixem, per la qual cosa ells ja tenien confiança amb ells. A la piscina realitzem exercicis d’hidroteràpia. Es tracta d’una ferramenta terapèutica la qual complementa la fisioterapia. Amb això, el que intentem és desenvolupar al màxim totes les seues capacitats funcionals dins l’aigua per a provar d’ajudar al treball que s’està fent fora de l’aigua», destaca Lorena Rodríguez, fisioterapeuta d’Aspropace.

José Manuel Arias Copete, defensa central del segon filial del Villarreal, va valorar de forma molt positiva la jornada que van viure al centre castellonenc: «La visita és divertida tant per a ells com per a nosaltres. És la primera vegada que participe en una activitat d’aquest tipus. És una experiència nova i bonica», va concloure sense cap dubte.