Nerea Vicente està vivint aquesta temporada un dels millors moments de la seua breu, però intensa, carrera al món del futbol. La jugadora de base grogueta, habitual en l’onze del femení A, ha alçat fa poc la Copa de l’Atlàntic amb la selecció espanyola de categoria sub-17.

«Proclamar-me campiona va ser una sensació que no oblidaré mai. Porte molts anys jugant al futbol i per sort aquest esport m’ha permés viure grans moments. A més d’aquest darrer títul, també recorde amb especial estima el subcampionat que vaig aconseguir amb la selecció valenciana al Campionat d’Espanya. La semifinal va ser un moment espectacular. Tot l’estadi Guillermo Olagüe es va omplir de gente per a veure’ns jugar».

Amb 16 anys, la jugadora castellonenca és integrant de ple dret del femení A del Villarreal CF. No obstant això, va passar per altres clubs abans d’arribar a la #CanteraGrogueta. «Des de ben menuda el futbol ha sigut una de les meues grans aficions. El primer escut que vaig defensar va ser el del Benicense, club de la ciutat on visc. Després vaig passar a jugar en el Primer Toque CF, fins que vaig donar el salt al Villarreal CF. Quan vaig arribar era la més jove i no coneixia a ningú, tret d’Aixa Salvador, que anava a la meua escola. Tot i que al principi em va costar un poc, amb el temps em vaig integrar molt bé amb totes les meues companyes», explica Nerea Vicente.

suport familiar / La família sempre ha sigut el seu principal suport en la seua passió pel futbol. «Des de menuda sempre han estat al meu costat. Especialment, la meua mare. Ella sempre ha estat ahí sofrint i gaudint amb tot el que feia», reconeix la jugadora. I ara arriba el moment d’aprofitar-ho. Així, Nerea assenyala que «ara note que està molt contenta perquè les coses m’estan anant molt bé en el món del futbol».

Tot i les seues excel·lents dots futbolístiques, Nerea Vicente continua esforçant-se, amb èxit, al món acadèmic. «Estic estudiant batxillerat a l’Institut Violant de Casalduch i en el futur m’agradaria ser professora de matemàtiques o policía, que és una altra cosa que també m’apassiona», explica Nerea.

La jugadora, encara que assegura no tindre molts ídols esportius, admet que el futbolista del Villarreal Santi Cazorla és un dels seus grans referents. «És un jugador en el que em fixe molt per a intentar aprendre. M’encanta la seua manera de jugar i entendre el fútbol», conclou.